Akit vízszállítás ügyben lehet keresni…

0
488

Néhány napja a tűzoltók nem szállítanak vizet Budaörs azon pontjaira, ahol nincs vezetékes víz.

Sajnos a probléma már ismert. Elsősorban a Frankhegyről és az Alsószállásról van szó. Ennek hátterében egy jogszabályi változás áll, ami miatt az önkéntes tűzoltók, akik eddig ellátták a feladatot, a továbbiakban már nem tehetik, illetve a hivatásos érdieknél pedig kapacitás nincs rá. Ennek hátterét bővebben a Budaörsi Infó tárta fel.

Lapunkat több érintett azért kereste meg, mert nem találnak megoldást, víz nélkül pedig nem maradhatnak. Mint elmondták, az önkormányzat a piacra irányította őket, vagyis hogy keressenek olyan vállalkozást, amelyik egyfelől rendelkezik a vízszállításhoz szükséges feltételekkel, másrészt ha kicsit drágábban is, mint tették azt eddig a tűzoltók (3000 Ft volt egy köbméter), de tolerálható áron viszik ki a telkekre a vizet.

A Budaörsi Napló megkeresésére, hogy tudnak-e ilyen vállalkozót ajánlani, Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető azt válaszolta: „az önkormányzat nem reklámoz szívesen senkit. A BTG-nél levő ügyfélszolgálatnál van néhány vállalkozó elérhetősége, de ezek az interneten is megtalálhatók.” Csakhogy az interneten nem könnyű megfelelő vállalkozót találni, hiszen nekünk is többen azt mondták, jelenleg nincs szabad kapacitásuk vagy akinek lett volna, az a korábbi ár sokszorosát kérte volna el.

A BTG-nek is írtunk, tőlük kaptunk is egy nevet és telefonszámot, akit „vízszállítás ügyben lehet keresni: Berner László +36203207216.” (A vállalkozó hozzájárult a neve és a telefonszáma közzétételéhez!) Őt egy érintett olvasónk (a Frankhegyen lakik) hívta fel és mára elfogadható áron meg is kapta a kért mennyiségű vizet. Ma reggeli képünkön az ő kertjében látható a cég egyik autója, egy kétköbméteres tartállyal. A vállalkozó pedig olvasónkat kérésünkre arról tájékoztatta, hogy hétfőtől vasárnapig reggeltől estig szállítanak, kinek milyen időpont felel meg, és több, a célnak megfelelő autójuk van. (Az árról egyelőre azért nem tudunk megbízható információt közölni, mert attól függően változhat, hogy a vállalkozó a BTG-én keresztül mennyiért tud a jövőben esetleg nagyobb mennyiségű vizet vételezni.)

Vizet tehát jelenleg tőlük biztosan tudnak rendelni, akár a fenti számon, akár a vízvonalon: 0630 416 9979

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here