Új tagokkal bővült a Budaörs Közösség

0
149

A budaörsi önkormányzat az Európai Uniós URBACT III. programban, a Cities4CSR elnevezésű projekt kapcsán a múlt év októberében tíz taggal létrehozott és aláírt egy együttműködésen alapuló, a társadalmi felelősségvállalásra épülő értéknyilatkozatot Budaörs Közösség – Közösségi CSR Platform névvel. Ma három olyan taggal bővült e tömörülés, akik fontosnak tartják a helyi együttműködés erősítését: a Tetra Pak Hungária Zrt-vel, a Metro Kereskedelmi Kft. és az Illyés Gyula Gimnázium Alapítvány.

Ma délelőtt a városházán került sor annak az értéknyilatkozat aláírására, mellyel a Budaörs Közösség elnevezésű, gyakorlatilag egy együttműködési megállapodáshoz három új tag csatlakozott, két gazdasági szervezet, a Tetra Pak és a Metro, valamint egy jogi személy, az Illyés Gyula Gimnázium Alapítvány.

A bővülést rövid ünnepség keretében szervezték meg, ahol köszöntő beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, melyben egyrészt megvilágította, milyen csoportosulást jelent a Budaörs Közösség, másrészt tájékoztatott annak céljáról.

Beszédében elmondta, három részből áll a társadalom: a civil, a gazdasági és a közigazgatási szférából s akkor működik jól, ha erős köztük az együttműködés, de nagyon kevés az átfedés, vagyis „a politika, a közigazgatás ne follyék bele a gazdaságba és a civil szervezetek is önálló szervezetek maradjanak” – fogalmazott. Majd hozzátette, hogy Budaörs városának fejlődésében mindig meghatározó szerepet játszottak a gazdálkodó szervezetek, és a civil szervezetek is fontos szerepeket töltenek be különböző területeken. A Cities4CSR elnevezésű projekt pedig abban segített, hogyan lehet a gazdasági szereplőket a felelősségvállalás tekintetében még jobban bevonni a város életébe. Fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy e megállapodás nem ró kötelezettséget a szervezetekre, mindenki szabadon vehet részt bármilyen közös projektben, melyek célja, hogy előnyös legyen az itt működő cégeknek, az önkormányzatnak és az itt élőknek egyaránt, azaz mindenki csak nyerjen vele.

Az értéknyilatkozatot a Metro Kereskedelmi Kft. képviseletében Tóth-Korom Péter, értékesítési igazgató és Taferner Ákos, marketing osztályvezető írta alá, a Tetra Pak Hungária Zrt. részéről Tamás Áron, Key Account Igazgató & Office Manager Mo. és Tóth István, Pénzügyi Központ Igazgató, az Illyés Gyula Gimnázium Alapítvány nevében pedig Pataki István, a Kuratórium Elnöke.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here