Jól sikerült a Jókai által szervezett, szombati „Tavaszi Ébredések”

0
311

Ilyenkor lehet megismerkedni a JMMH állandó sportfoglalkozásaival

Szombaton egész napos programsorozat volt a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház szervezésében. A korábban Ébredj, Budaörs! nevű tavaszi, a sport és a testmozgás köré szervezett esemény most kibővült családi programokkal. A szervezők a már megszokott mozgásórák mellett színházi előadásokkal, kézműves foglalkozással, Misi bohóccal és arcfestéssel kedveskedtek a budaörsieknek, mindezt ingyenesen. Ilyenkor lehet megismerkedni a JMMH állandó sportfoglalkozásaival, illetve a kiegészítő rendezvények is a művelődési ház rendszeres programjaihoz kapcsolódnak, most például a Surranók túraklub fotókiállítása és a Világjárók sorozat extra előadása.

Tegnap nagy élettel telt meg a Jókai Mór Művelődési Ház, ugyanis most zajlott a Tavaszi Ébredések című ingyenes családi és sport nap, sokféle érdekes előadással és foglalkozással. Egy-két külső helyszín kivételével a műsorok a művelődési ház színháztermében, a mozgásórák a galéria teremben voltak. (A városnéző séta természetesen az utcán, a Kocogi futóklub rendkívüli edzése pedig a hétköznapi helyszínen, a Herman iskola sportpályáján.)

Reggel 8-kor alighanem még túl korán volt, mert csak hárman vettek részt az élénkítő feladatokkal tűzdelt Hatha jóga órán, melyet Rónai Róbert tartott. Aki azonban időben felkelt, az nem bánta meg.

9 órára pedig már megtelt a kisterem Kuti Krisztina Pilates óráján. Ő egyben gerinctréner is és NMPT instruktor is. Az utóbbi a gerinc egészségét célzó módszer, porckorongsérv megelőzésére. Így 11-kor gerinctornát és NMPT órát is tartott. A kettő között Homonnay Fannyval jógázhattak az érdeklődők, de hozzá is alig fértek be az érdeklődők a terembe.

Közben 10 órakor megkezdődtek a műsorok a színházteremben is, először a Bozsik Yvette Társulat három tagja lépett színpadra „A 4 évszak” című, kicsiknek szóló balettelőadással.

Majd a kamaraerdeiek nagy kedvence Almási Misi szórakoztatta a gyerekeket, ahol feltűnt a Tavasztündér is.

Az előcsarnokban arcfestést is lehetett kérni, elsősorban virág motívumokkal, szintén a tavasz témakörben, de volt, aki szivárványt kapott.

A Jókai Mór Művelődési Ház még februárban fotópályázatot hirdetett a Surranó túraklub tagjai részére, amin olyan képekkel lehetett indulni, melyek a túraklub kirándulásain készültek a természet, természetjárás témakörében. Ezúttal a legjobban sikerült képekből nyílt kiállítás, ami a folyosón és a galéria teremben látható.

Az egyik pályázó, Gazdag Hedvig fotója

Délután 2-kor indult a városnéző séta, illetve a művelődési házban a „Zero waste”, azaz újrahasznosítás jegyében kézműves foglalkozást tartott minden korosztálynak Sipos Orsi. Ezután egy bábelőadást láthattak a kisgyermekesek, „A tavaszi horgászkaland” címmel, a Babos Bábos Társulat előadásában. Délután került sor a Kocogi futóklub bemutató edzésére is.

Délután 5-től Sterczer Hilda előadásáról e sorok írója már sajnos lemaradt. Ő Erőss Zsolt, a leghíresebb magyar expedíciós hegymászó özvegye, és ő maga is megmászott három, nyolcezer méternél magasabb hegyet. Manapság is szoros kapcsolatban van a mászással, hiszen gyerekekkel foglalkozik a Hópárduc Fejlesztő Falmászás keretében, illetve motivációs előadásokat tart, melyek alaptémáihoz szintén a hegymászásból merít példákat.

„Tavaszi ébredések” lesz jövőre is, aki most nem tudott részt venni, írja be a naptárába előre, illetve a sportfoglalkozások bármelyikén szívesen várják a heti rendszeres alkalmakon.

Videó összefoglaló ITT és ITT látható.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here