A Tesco mindent megtesz a biztonságos bevásárlás érdekében

0
576

Januárban még becsatolt biztonsági övre, betartott sebességhatárra, kulcsra zárt ajtóra, családra, szeretteinkre, barátokra asszociáltunk a biztonság szó hallatán. Decemberre ugyanez a lista nagyon másként hangzik: maszk, fertőtlenítő, másfél méter, távol- és otthonmaradás. Nehéz hónapok vannak mögöttünk, és hasonlóan nehezek előttünk. A járvány leküzdéséhez viszont fontos, hogy egy olyan hétköznapi élethelyzetben is ügyeljünk a biztonságra, mint a bevásárlás – különösen karácsony előtt. A Tesco mindent megtesz annak érdekében, hogy a vásárlás a lehető legbiztonságosabb legyen, ehhez azonban a vásárlóink közreműködésére is szükség van.

A Tesco számára vásárlói és munkatársai biztonsága az első, így a tavasszal bevezetett óvintézkedéseit fenntartva és megerősítve készül az ünnepekre. A több mint 200 Tesco üzlet mindegyikében magától értetődő a higiénés rutin. Az üzleteket – beleértve a kosarakat, bevásárlókocsikat, fogantyúkat és más területeket – a nyitás előtt fertőtlenítik, majd a nap folyamán rendszeresen, fokozott intenzitással takarítják. A pénztárakat és az ott dolgozó munkatársakat plexifallal védik, a távolságtartásban pedig, amit a hipermarketek széles folyosóin könnyebb betartani, padlómatricák segítenek. Áruházaiban a Tesco arra ösztönzi a vásárlókat, hogy vegyék igénybe az érintés nélküli kártyás fizetést, az önkiszolgáló kasszákat és a Scan & Shop szolgáltatást is. Utóbbival mindenki közvetlenül saját bevásárlószatyrába pakolhat bevásárlás közben, és nem kell az árut kipakolni a pénztárnál.

Mindemellett az ország 214 településén összesen 1,7 millió háztartás számára elérhető az áruházlánc online bevásárlás szolgáltatása is. Ezen keresztül akár érintkezés nélkül is intézhető a bevásárlás, de hasznos, hogy ha nem talál valaki megfelelő kiszállítási időpontot, akkor az áruházak Click&Collect pontjain is átvehető az interneten leadott rendelés.

A járvány leküzdése csak együtt sikerülhet, így a Tesco arra kéri minden vásárlóját, tegyen meg maga is mindent a biztonság érdekében: fertőtlenítse a kezét a bejáratoknál – ebben segítenek a kihelyezett automaták -, mindig és folyamatosan viseljen az orrot és szájat elfedő maszkot bevásárlás közben, és tartsa a távolságot a többi vásárlótól és az áruházakban dolgozóktól. Karácsony közeledtével az áruházlánc egyúttal azt tanácsolja mindenkinek, a hagyományosan nagy forgalom elkerülése érdekében ne hagyja utolsó pillanatra az ajándékok és az ünnepi menü hozzávalóinak beszerzését, hanem tervezze meg előre és kezdje el időben a bevásárlást.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here