A távirányítás napjainkban már nem problémás feladat

0
328

A távirányítás napjainkban olyan kényelmi funkció, amire a legtöbben természetes módon vágynak, és ez alól nem képez kivételt a világítástechnika sem. Még jó, hogy a lámpák világába is megérkezett ez a fajta komfort és egyszerűség.

 

 

Még felkelni sem kell a fényért

A mennyezeti lámpák között akadnak olyan szemre és persze mennyezetre való modellek, amik távirányítóval szabályozhatóak. Ez azt jelenti, hogy ha kézközelben van a távkapcsoló, akkor egyetlen mozdulat nyomán változtatható a fényhatás. Hogy ez miért akkora szám? Azért, mert ilyen módon a használat kényelme a csúcsra járatható. Egy fárasztó nap után minden pluszban megtett lépés számít. Szóval igenis sokat jelent, ha történetesen a világítás miatt egy tapodtat sem kell megtenni.

Mindennek tetejében ezek a típusok nem követelnek többet bekerülés tekintetében, mint a távból nem irányítható alternatívák. Persze van, akinek ez a technológiai fejlesztés se nem praktikus, se nem releváns. Semmi gond. Akkor nem érdemes ebben a kategóriában nézelődni. Viszont sokan nagyon is hasznosnak, praktikusnak, sőt vágyottnak tartják ezt a tulajdonságot.

Így az otthoni világítás minden egyes tagja hadrendbe állítható?

Tulajdonképpen igen. Ha az az igény, hogy minden egyes lámpatest távirányítása stimmeljen, akkor a megvalósítást ehhez kell igazítani. Azaz a gyakorlatban mindez egyet jelent azzal, hogy a fürdőszobai, konyhai, hálószobai, nappali, vagy éppen előszobai fényforrások külön-külön irányíthatóak. Az már más kérdés, hogy ténylegesen mindegyik helyiségbe érdemes-e a mennyezeti lámpák dimenziójából szemezgetni, mert egyes esetekben nem biztos, hogy ezek a variációk a legpraktikusabbak.

A konkrét fizikai paramétereket az egyéni elvárások alapján ildomos kiválasztani. Azaz bár mindig akadnak jótanácsok a témában, az univerzális útmutatások helyett a legjobb az egyedi ízlés hangját követni. Különösen, ami a megjelenés milyenségét illeti. A technikai részletek akár fejfájást is okozhatnak, tehát abszolút nem rossz ötlet ilyen esetben szakértőtől tanácsot kérni, aki szó szerint felvilágosítást adhat a kérdésben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here