Dobrev Klára korteskedett tegnap Szél Bernadett mellett

0
361

Dobrev Klára jött tegnap délután Budaörsre, hogy Szél Bernadett mellett kampányoljon. Az Európai Parlament képviselője a jelölt programja mellett az ellenzéki pártok összefogásának előnyeit is ecsetelte. Többek között szó esett Szél Bernadett Budaörsöt érintő terveiről is és országos politikáról is.

Tegnap, azaz március 29-én Szél Bernadett országgyűlési képviselő – aki az április 3-i választáson az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselő jelöltjeként indul Pest megye 2. számú választókörzetében – ismét kampánylátogatást tett Budaörsön, ezúttal Dobrev Klára Európai Parlament képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa érkezett vele, hogy támogassa. A Friedmann-ház ismét a politika porondja lett, megtelt a közélet iránt érdeklődőkkel, a beszélgetést Hegyesi Beáta, a DK Pest 2 választókerületi elnöke vezette.

A fórumon Dobrev Klára elmondta, hogy országjárása során úgy tapasztalta, szerte az országban többségben vannak, akik kormányváltást szeretnének. Egyébként az ellenzéki összefogásban annak előnyét látja, hogy a hat különböző párt tagjai, akik sokmindenben nem értenek egyet, megtanultak egymással beszélgetni, vitatkozni, kompromisszumot kötni és döntést hozni. Mindez pedig előrevetíti egy esetleges koalíciós kormány leendő működésének módját, amennyiben a hatpárti összefogás nyer. „A jelenlegi összefogás a jó kormányzás záloga” – mondta. Véleménye szerint egyébként egy ország vezetése során a döntéseket úgy kell meghozni, hogy tárgyalnak egymással az érintett felek, s itt szóba hozta a pedagógus sztrájkot.

Hegyesi Beáta Szél Bernadettet az úgynevezett közösségi programalkotásról kérdezte, ugyanis a képviselő asszony az emberek véleményére közvetlenül kíváncsi, ezért a körzet településein piacokon, lakossági fórumokon gyűjtötte be eddig is, hogy a térségben élőknek milyen  – politikai színezettől függetlenül létező  – problémáik vannak, amiken változtatni kell, s amelyek szoros összefüggésben vannak azzal, hogy a térség településeinek önkormányzataitól elvettek hatásköröket és anyagi forrásokat. Így például az ő és az egész ellenzéki összefogás programjába tartozik az is, hogy visszaadnák a jogköröket (például a sok vitát kavart építési hatóságot) és a helyi forrásokat helyben tartanák.

Szél Bernadett programjából kiemelte, hogy környezetbarát megoldásként a tömegközlekedés fejlesztésén is szeretne dolgozni a fővárossal együttműködve. Valamint hangsúlyozta, a térségben még mindig vannak csatornázatlan települések és az esővíz elvezetés sem mindenhol kiépített, s ez így az utóbbi idők villámárvizei miatt a házak épségét veszélyezteti, tehát mindenképpen törekedne megoldani ezt a választókerület képviselőjeként.

A Budaörsre vonatkozó tételek közül megemlítette az Auchan közelébe tervezett vasútállomást, illetve azt, hogy szeretné, ha a metróvonal kiérne Budaörsig, igaz, ehhez Európai uniós forrás szükséges, azonban annak eléréséhez kormányváltás szükséges. Úgy mondta: „Összekapcsolódnak a vállalásaim a kormányváltással. Paradox, de a fideszes vállalások sem tudnak megvalósulni, ha nincs kormányváltás.”

Szél Bernadett nem hagyta szó nélkül azt a tényt, hogy öt ellenfele közül csak egy állt ki vele vitára a helyi televízióban, mely minden jelöltnek 45 percet biztosít (Az egyetlen megjelent György József, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje volt, illetve a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Jakab Edina betegség miatt maradt távol). A képviselő asszony hangsúlyozta, hogy ez így azért sem jó, mert a vitatkozást mintegy áthárítják a lakosságra: a barátok, családtagok egymással vitáznak helyettük, rombolva így a személyes kapcsolatokat. „Velünk játszatják le ezeket a vitáikat, holott náluk vannak ott az információk” – utalt arra, hogy így nem derül ki, mi a többi jelölt programja.

Végül egy elgondolkoztató mondat is elhangzott a választások kampányidőszakáról; Szél Bernadett kijelentette, hogy a kormánypárti szavazó és az ellenzéki szavazó valójában ugyanazt szeretné, de nem mindig erre kerül a hangsúly, hogy nekik mire van szükségük.

A 2022-es választással kapcsolatos cikkeinket itt találják.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here