A „szuper jó” Oliva étterem

0
3711

„Borsos jércemell sajtkéregben, házi steak burgonyával, salátával, pesztóval”

Korábban kifejezetten az irodaházakban dolgozókat szolgálta ki ebéddel az Oliva étterem a Terraparkban, ami továbbra is fontos számukra. Ugyanakkor pénteken és szombaton az új üzemeltetők tervei szerint hamarosan vacsoraidőben is zajlik majd itt az élet. Cikkünkből egyebek között kiderül még, hogy ételeik a vevők értékelése szerint a Netpincéren egyenesen „isteni, hibátlan”.

„Családias környezet, változatos nemzetközi konyha” – ezzel hirdeti magát a Terraparkban az irodaházakkal szemben a teniszpályák mellett található Oliva étterem. Oláh Tibor üzletvezetőként tavaly ősszel vette át az üzemeltetését, és két hónapig tartó felújítás után októberben nyitottak meg újra. Tibor nagy meglepésére az első ember, aki 4-én benyitott hozzájuk, egy volt kollégája a budapesti Hiltonból, akivel előtte húsz évig nem találkoztak, azért sem, mert az Oliva üzletvezetője éppen húsz évet töltött közben Németországban, ahol neves szállodákban és éttermekben dolgozott. Béla pedig, aki most már törzsvendég, itt a Terraparkban vezet egy irodát.

Átlapozva az aktuális étlapot, az Oliva specialitását látva máris éhes leszek: borsos jércemell sajtkéregben, házi steak burgonyával, salátával, pesztóval. De jól hangzik a sertés szűrérem is, erdei gombaraguval, zöldség szalagokkal, és igen, nem írtam el: fekete csokoládéval. Az étterem séfjét – aki tulajdonostárs is lett – Albert Csabát egy pesti belvárosi étteremből csábították át ide, és bár a tízféle főételt (havonta változnak) és a kétféle levest, illetve a saját desszertet (most éppen csokoládés-diós Brownie, vanília fagylalttal) mindig igyekszik a helyiek egyedi igényeihez igazítani, azért vannak visszatérő ajánlatok. És ami még állandó: a mérsékelt árak, hiszen a főételek jellemzően 1690 forintba kerülnek, míg mellette egy-két drágább étel szerepel, mint például a Ribeye Steak olivás pirítóssal és piros pesztóval, 3890 forintért.

A hamburger étlapot szintén érdemes megnézni, hiszen a „szokásos” sajt- csirke- és fishburger mellett kapható például Retro Burger buciban, továbbá Pásztor burger lilahagymalekvárral és libamájjal; illetve sokak kedvence a grillezett kecskesajtos buci rukkola salátával és szárított paradicsommal.

Az étterem korábban kifejezetten az irodaházakban dolgozókat szolgálta ki ebéddel, amit mi is szeretnénk megtartani, ezért hétköznap délben 990 forintért menüvel várjuk őket” – mondta lapunk kérdéseire válaszolva Oláh Tibor. Mellettük azonban szeretnének nyitni a környéken élők felé is, ezért pénteken és szombaton meghosszabbították a nyitvatartást, vagyis 11-től 22 óráig, míg hétfőtől csütörtökkel bezárólag 11-tól 18-ig érdemes feléjük járni. A vasárnap még kérdéses, mert attól függ, hogyan fogadja a lakosság a szombatot.

Különösen így jó időben a 70 fős (télen fűthető) terasszal és a benti 70 fős teremmel az Oliva igazán megfelelő helyszín céges és családi rendezvényekhez, szülinapokra, esküvőkre. Kérdésemre, hogy mennyire gyerekbarát hely ez, a tulajdonosok egy kis történettel válaszoltak. Egy baráti társaság ünnepelt náluk pár napja, és hat-nyolc kisgyerek volt a csoportban. Kezdetben futkostak, bújócskáztak és igyekeztek jó nagy lármát csapni, amikor az egyik pincérnő (csak női felszolgálók vannak, a háromból ketten budaörsiek, sok-sok ismerőssel) gyorsan előkerített pár színesceruzát, zsírkrétát és rajzpapírt, amivel lekötötte őket. Vagyis igen, szívesen várják a gyerekeket, de aki inkább egy üzleti megbeszélést szeretne itt lebonyolítani nyugodt körülmények és ízletes ebéd mellett, annak ezt is biztosítani tudják.

Amiről még nem esett szó, de fontos: az ételek házhozszállítása. A Netpincéren a vevők értékelése szerint: „Az eddigi legjobb a netpincéres rendeléseim közül, közel 7 év óta”. Egy másik bejegyezés: „Szuper jó, köszönöm!!!”. Megint valaki más ezt írja: „Nagyon ízléses csomagolás és tálalás, kiváló elkészítés” és „Isteni hibátlan”. Az, hogy mennyi idő alatt viszik ki, már változó: 10 és 30 perc, de akad 40 illetve 60 perc is a bejegyzések szerint. A házhozszállítás díja viszont egységesen 250 forint (ez a hőtartó csomagolóanyagot is tartalmazza), és 3000 forint feletti rendelés esetén jár az ajándék 1,5 literes NaturAqua Emotion (körte-citromfű, mandarin-őszibarack, lime-menta vagy szeder-lime) ásványvíz. Az étterem szerződéses fő italpartnere amúgy a Coca-cola.

Célok? Az alig félév alatt szerzett törzsvendégek számának a megduplázása, még több vendég bevonzása hétköznap ebédidőben, és miután az irodák kiürülnek a környéken, ez az étterem legyen a Terraparkban egy biztos pont, ahol vacsoraidőben és a hétvégén is zajlik az élet.

Friss információk a heti menükről és más aktuális ajánlatokról: ITT

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here