A Roboktat szakköröseink újabb sikere

0
830

A robotjátékok kategóriában első, összesítésben a második helyen végeztek a budaörsi Roboktat szakkör tagjai tegnap, azaz december 8-án Győrben az F1l robotversenyen, illetve megkapták a First Lego League Champion díjat. Ezzel továbbjutottak a kelet-európai döntőbe, ami 2019. február elején lesz Miskolcon – tájékoztatta lapunkat Székely Viola a szakkör vezetője.

A csapat továbbra is a Városi Ifjúsági Klubban tartja a foglalkozásait, és minden egyes versenyt komoly felkészülés előz meg. Ezúttal a kutatási munka tematikája: az űrkutatás volt, és saját ötletet kellett bemutatni. A Roboktat gyerekek egy űrszálloda megépítéséhez egy bizonyos űrsáv megtisztításával, az űrszemét újrahasznosításával és 3D nyomtatással, speciális panelek gyártására dolgoztak ki javaslatokat, és a megvalósítást egy Startup vállalkozás létrehozásával, megfelelő szakemberek és befektetők bevonásával képzelték el. Beleszőve, hogy a verseny zsűrije egyhetes, teljes ellátást kapna ajándékba a képzeletbeli CleanSpace4U szállodába, 10 éves érvényességgel. Tetszett is nekik az ötlet.

A feladat másik része egy robot felépítése volt. A Roboktat ebben is nagyszerűen teljesített. A zsűri a mechanikáját és a program felépítését is értékelte és az ő robotjuk szerezte a legtöbb pontot az űrpályán.