A „Ki a mester két keréken?” Pest megyei győztese két budaörsi tanuló

0
805

Oláh Júlia Anna és Szabóky Bence, budaörsi tanulók nyerték a „Ki a mester két keréken?” címmel megrendezett közlekedésbiztonsági vetélkedőt Nagykátán, amit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett. Így résztvehetnek majd az országos döntőben is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja 2018. április 14-én rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa és a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét Nagykátán. A versenyre valamennyi rendőrkapitányság illetékességi területéről delegáltak versenyzőket. A megnyitón Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, osztályvezető köszöntötte a versenyzőket. Az elméleti versenyszámot követően, amely KRESZ-tesztlap kitöltése volt, a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán mérettették meg tudásukat, majd a forgalomban történő kerékpározás következett.

A versenyzők rádión keresztül kapták az utasítást, mikor, merre kell haladniuk, mintha forgalmi vizsgán vettek volna részt.

A dobogós helyezettek értékes díjazásban részesültek, valamint mindkét verseny első helyezett fiú és lány versenyzője képviselheti Pest megyét az országos versenyeken.

Kerékpáros Iskola Kupa nyertesei:

I. S. Tóth Tifani  (Cegléd) és Brezvai Lőrincz (Cegléd)

II. Szilágyi Kincső Evelin (Ráckeve)  és Vincze Péter (Nagykáta)         

III. Kurucz Fanni (Dunakeszi)  és Kiss Zoltán (Dabas)

Ki a mester két keréken? verseny győztesei:

I. Oláh Júlia Anna (Budaörs)   és Szabóky Bence  (Budaörs

II. Molnár Vivien (Cegléd)  és Szilágyi Tisza Hunor (Dunakeszi)

III. Szőke Alexa ( Ráckeve)   és Szabó Nagy Bendegúz (Ráckeve)  

(Álljon itt a budaörsi felkészítő tanár neve is: Pethő Zoltán.)

Forrás: police.hu