A hétvégén asztalitenisz magyar bajnoki négyes döntő lesz a sportcsarnokban

0
431

Most hétvégén, június 12-én és 13-án rendezik meg a 2020/2021 Extra Liga bajnoki négyes döntőjét, az úgynevezett Final Four-t, melynek helyszíne a Budaörsi Városi Sportcsarnok. Ennek bejelentésére ma sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Budaörsi Sport Club. A hétvégi program részletein kívül szó esett a hamarosan megépülő budaörsi asztalitenisz csarnokról és a budaörsi egyesület olimpikon versenyzőiről is.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, Nátrán Roland, a Budaörsi Sport Club elnöke, Somlyó Gergely és az SH-ITB BSC asztalitenisz szakosztályvezetője, Szvitán Krisztina tájékoztatott a június 12-én és 13-án megrendezésre kerülő SH-ITB Extraliga 202/2021 Final Four eseményről. A sajtótájékoztatón jelen lévő két SH-ITB BSC játékos, Fazekas Mária, Lovas Petra és edzőjük, Bachman Péter pedig, akik szereplői lesznek a négyes döntőnek, előzetes várakozásaikról beszéltek, örülnek, hogy nézők előtt játszhatnak és szeretnék ismét megnyerni a bajnokságot.

Az SH-ITB Extraliga 202/2021 Final Four a Budaörsi Városi Sportcsarnokban lesz tehát a hétvégén. A tavalyival ellentétben idén nézők is lehetnek az eseményen, igaz, csak félházas rendszerben, hiszen a koronavírus járvány még nem múlt el, ez megközelítőleg 500 fő. A belépés ingyenes lesz, de védettségi igazolvány meglétéhez, illetve kötelező maszkhasználathoz kötött. Szombaton kerül majd sor az elődöntőkre, vasárnap pedig a bronzmeccsekre és a döntőkre.

A budaörsi csapat idén az ötödik magyar bajnoki címét szeretné megszerezni. Korábbi sikereiket ITT közöltük.

Az új, Budaörs területén hamarosan megépülő asztalitenisz csarnok kapcsán elhangzott, hogy minden szükséges feltétel adott hozzá, a telket Budaörs Város Önkormányzata bocsátotta rendelkezésre (az Egyes Számú Iskola mögötti területen), az anyagi forrás pedig az állami költségvetésből származik, melyet mint infrastrukturális támogatást kap a Magyar Asztalitenisz Szövetség (ahogyan a többi olimpiai sportág szövetsége is), amely rendelkezik róla, és ennek teljes összegét 2021. évre a budaörsi csarnokra allokálta. A kivitelezési és engedélyezési tervek elkészültek.

A csarnok jellemzője, hogy húszasztalos lesz és így alkalmas nemzetközi versenyek lebonyolítására is amellett, hogy alapvetően munkacsarnoknak készül, a válogatott felnőtt és utánpótlás felkészülési meccseinek helyszínéül szolgál majd, illetve az SH-ITB BSC asztalitenisz szakosztályának is otthont ad majd. Az új csarnok továbbá lehetőséget nyújt a továbbfejlődésre.

A BSC asztalitenisz szakosztálya megszerzett sikereivel érdemelte ki, hogy saját létesítménye legyen. Ahogy Somlyó Gergely mondta, egy sportklub munkájának legnagyobb eredménye, ha sportolói kijutnak az olimpiára. 2020 elején a magyar női asztalitenisz-válogatott kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, ebből három, akkor BSC-s versenyző volt: Fazekas Mária, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz. Azóta Póta Georgina csatlakozott a klubhoz, aki szintén megy az olimpiára.

A sajtótájékoztatón érintőlegesen kiderült, hogy a következő szezonban Surján Szabina és Lovas Petra már nem fog játszani a klubnál, előbbi egy berlini ajánlat miatt, utóbbi pedig visszavonulása okán.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here