Felavatták az Árok utcai futball stadiont Pest megyei kupadöntőkkel

0
35

A 8. Pest Megyei Női Kupa és a 14. Pest Megyei (férfi) Kupa döntőivel avatták fel tegnap az Árok utcai új futballpályát, melynek az elnevezése is új: Budaörsi Városi Stadion.

Átadó ceremónia nélkül, de hivatalos mérkőzésekkel felavatták vasárnap délután az Árok utcai sporttelep új labdarúgó stadionját, a Budaörsi Városi Stadiont, mely a TAO-program keretében és Budaörs Város Önkormányzatának jelentős mértékű anyagi támogatásával a BSC 1924 Futball Kft. beruházásában készült el.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a Pest Megyei Kupanap elnevezésű eseményét, s benne a kupadöntőket, Budaörsre hozta. A szervezésben az NB II-es budaörsi csapatot működtető Budaörsi SC 1924 Futball Kft. is közreműködött.

A budaörsi futballcsapat utoljára 2015. május 30-án játszott az Árok utcai sportpályán, NBIII-as mérkőzést a Győri ETO-val. Abban az évben a csapat feljutott az NBII-be, de a pálya felújítás miatt hazai meccseiket eleinte Csákváron (a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban), később Tatabányán (a Grosics Gyula Stadionban) rendezte meg. Az új stadion építése a vártnál hosszabb ideig tartott, ennek okairól már 2017-ben írtunk. A BSC 1924 csapata az augusztus 1-jén kezdődő 2021–2022-es idényben ismét az Árok utcai létesítményben játszhat majd.

A tegnapi program 14.30-kor kezdődött a 8. LV Sport Pest Megyei Női Kupa döntőjével, ahol a váci Kék Duna SE és a Tárnok KSK csapatok léptek – némileg szűkített – úgynevezett ¾ pályára. A mérkőzést a Tárnok nyerte 5:0-ra.

A szünetben sort kerítettek a Pest megyei bajnokság Nyugati csoportja második helyezettjének, a Budaörs női ¾ pályás csapatának az ezüstérmek átadására.

17 órától az UFC Gyömrő–CSO-KI Sport (Csomád-Kisnémedi) mérkőzés, a 14. LV Sport Pest Megyei Kupa-döntő férfi kupadöntő kezdődött. Mivel a rendes játékidőben döntetlen (0:0) eredmény született, ezért 2×15 perc hosszabbítás volt, de az szintén gól nélkül zajlott, így végül tizenegyesrúgásokra is sor került, ahol a Gyömrő hibázott.

Az eredményhirdetés során a díjak átadásában közreműködött Regényi Katalin, a BSC 1924 Futball Kft. ügyvezető igazgatója, Benkő Péter, az MLSz Pest megyei igazgatója, Böőr Zoltán, egykori válogatott labdarúgó és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here