A Budaörsi NŐ 2019

0
1032

Tegnap volt a városházán az ötödik A Budaörsi NŐ díjátadó és kiállítás, ahol tíz budaörsi hölgyet jutalmaztak a közösségért végzett munkájukért, példaértékű életvitelükért. Az aulában megtekinthetők az eseményhez kapcsolódó, jótékonysági árverésre felajánlott tárgyak, melyeket budaörsi művészek ajánlottak fel. Bevételét idén a Lélekzuhany Gospel kórus támogatását szolgálja. Az idei ünnepség különlegessége a korábbi években díjazottak közös éneke volt, melyet a SHINE együttessel adtak elő.

A Lélekzuhany Gospel kórus előadásával nyitották meg tegnap délután a városházán A Budaörsi 2019 rendezvényét, ahol immáron ötödik alkalommal mutattak be tíz budaörsi hölgyet, akik nap, mint nap a köz javára dolgoznak, s személyiségük is példaértékű.

Az ünnepséget Wittinghoff Tamás polgármester nyitotta meg, aki amellett, hogy magát a rendezvényt és szervezőit méltatta s mondott nekik köszönete, szót ejtett a kórusról is, mely hátrányos helyzetű gyerekekből, fiatalokból áll. „Ebben a nagyon eldurvult világban – mondhatnám úgy is, hogy a senki földjén – vannak még köztünk emberek” – mondta, s értette ez alatt a kórus közösségszervező munkájára ugyanúgy, mint a tíz budaörsi nőre, akik a település lakosai érdekében tesznek kiemelkedőt.

„A budaörsi nők nem várnak a csodára, hanem megteremtik azt” – állapította meg Májer Emese, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője köszöntőjében. Majd elárulta azt is, jövőre a budaörsi férfiak, majd 2021-ben a budaörsi tehetségek bemutatására kerül majd sor, s 2022-ben lesz legközelebb A Budaörsi NŐ.

 

 

Majd beszélt Havasi Tibor, a Lélekzuhany Gospel kórus vezetője, és elmondta, hogy Magyarországon és egész Európában egyedülálló a kórus, amely hat gyermekotthon és egy általános iskolai kollégium gyermekeiből áll. Célja, hogy a gyerekek az együtt éneklés élményét éljék át, mely örömforrás. Hiszen a gondjaik nehezek, de attól függetlenül a mindennapok jó pillanatait érdemes értékelni és megélni, „hiszen az élet értelme, hogy boldog és örömteli életet éljünk” – zárta e bölcs tanáccsal szavait.

A Budaörsi NŐK 2019-ben:

Bóvári Éva – óvodapedagógus, edző, az akrobatikus rock and roll sportág, a 2003-ban létrejött Musztáng Sport Egyesület egyik alapítója, elnökhelyettese és szakosztályvezetője.

 

 

Csányi Anna – mentortanár. A Budaörsi Római Katolikus Egyházközség képviselő testületének tagja. Aktív résztvevője a Budaörsi Passiónak tanítványaival együtt.

 

 

Csordásné Bodnár Anikó – pedagógus. Alapító tagja az 1995-ben alakult Budaörs Néptáncegyüttesnek, melynek azóta is művészeti titkára. 1991-től 2011-ig segítette a Német Nemzetiségi Önkormányzat munkáját, kezdetben bizottsági tagként majd képviselőként.

 

Harangozó Boglárka – táncművész. Sportágában (akrobatikus rock and roll) világbajnok.

 

 

Karikó Éva – újságíró, kiadványszerkesztő, segítő szakember. A Budaörsi Párkapocs egyesület vezetőségi tagja, a Szerelmi 7 próba egyik főszervezője.

 

 

Németh Magdolna – a ’LYRA’ Dalkör Budaörsi Német Hagyományőrző Egyesület elnöke. Tagja a budaörsi katolikus egyház kórusának, a Werner Alajos kórusnak és a Budaörs-Bretzfeld Baráti Társaságnak. A Német Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott tagja.

 

Ritter Mariann – vállalkozása évek óta segíti, támogatja munkájával a Budaörsi rendőrkapitányságot, a Budaörsi Mentőszolgálatot.

 

 

Tóth Anna – zenetörténész. 2013 óta tagja és elnöke a VIVART Budaörs Zeneművész Egyesületnek. A budaörsi Huszár Kata Alapítvány elnöke.

 

 

Varga Erika – karvezető, ének-zene tanár. Részt vett a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola iskolaszervező bizottságában, a budaörsi plébánia keretében létrehozott asszonykör alapító tagja, a Család Akadémia Egyesület szervezésében előadás sorozatot szervezett házaspároknak, és aktívan részt vesz a Párkapocs Egyesület, illetve a Karitász Egyesület Budaörs munkájában.

Ványi Ágnes – logopédus. Megalkotta az élménypedagógiai módszereken alapuló Mesezene módszert, amely paradigmaváltás az írás-olvasás előkészítésében és tanításában. 2012-ben a Magyar Logopédusok szakmai főtitkárává választották.

 

 

Az idén is jótékonysági árveréssel végződik A Budaörsi NŐ rendezvény, a budaörsi művészek által felajánlott tárgyakra és Májer Emese fotós tájképeire 2019. április 5-ig lehet licitálni A Budaörsi NŐ közösségi oldalán (FB/abudaorsino) vagy telefonon a +36 70 285 5287-es telefonszámon. Az árverésből befolyt összeget az esten fellépett Lélekzuhany Gospel kórus kapja majd.

A jótékonysági árverésre került alkotások: Bodnár Gábor hangszerkészítő sámándobja, Gulyás Boglárka képzőművész deszkafestménye, Győrfi András festőművész festménye, Kádár Gabriella keramikus szobra, Kadosa Kiss József képzőművész grafikái, Nagy Gyöngyi népi iparművész gyöngyékszerei, Ráthonyi Kinga és Neil Wolstenholme vizuális művészek kerámiái, Somogyi Ferenc képzőművész festménye és Tóth József ’Füles’, a magyar reklámfotózás legendájának fotója.