Tibi márciusi beszámolója

0
1789
Tibi története (3. rész)

Sorozatunkban egy köztünk élő, igen aktív mozgássérült fiatalember életét követjük nyomon 2019-ben, hónapról hónapra. Debreczeni Tibor az első tavaszi hetekben is sok helyen járt. Többek közt hivatalos előadást tartott, de szórakozásban is volt része, bűvészelőadáson, kiállításon és színházban.

Megérkezett az első tavaszi hónap, a március. Elég mozgalmasan indult. Még el sem kezdődött a március, február utolsó napján meghívást kaptam egy rendezvényre, amit a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. szervezett. Itt lehetőséget kaptam, hogy beszámoljak egy előző évi ’Neked munka, Nekem álom!’ napomról. Izgultam is egy kicsit, hogy lehet-e érteni, amit mondok, mert most beszéltem először nagy nyilvánosság előtt mikrofonba. Ezt a programot a Salva Vita Alapítvány szervezte, Pest megyében és a Civil Érték Egyesület valósította meg. Ennek az a lényege, hogy megismerjék egymást a fogyatékos emberek és a munkaadók. Tavaly egy izgalmas napot tölthettem az Országos Meteorológiai Intézetben. Tartalmas nap volt, sok mindent megtudtam és megismerhettem, mentálisan és fizikailag is elfáradtam, de megérte. Mindenkinek köszönöm, hogy elmehettem!

Március 3-án kiderült mi is volt a meglepetés, amit testvérem családjától kaptam a születésnapomra. Az Illúzió mesterei című előadásra vettek jegyeket, így az egész család el tudott menni szórakozni. Eddig csak tévében néztem bűvészkedést, most élőben is láthattam, hogy hogyan csapják be a szemünket.

A Farkasréti úti felnőtt fogyatékosok napközijében az idén első kirándulásunk a Hungarikum Élményház és Pódiumba vezetett. Az épület nem volt teljesen akadálymentes, már a bejáratnál pár lépcső fogadott. Így ki kellett szállnom a kerekesszékből és felvezettek. A lift szerencsére működött, onnantól nem volt gond. Hungarikum a magyarsággal összefüggő tárgy, kulturális örökség, ételek, italok stb., amely a magyarságra jellemző tulajdonság, egyediség, különlegesség és minőség. Eddig 70 Hungarikum van felvéve a listára. Meglepődtem, hogy a Rubik kocka nincs a listán, mert nem Magyarországon van bejegyezve, hanem Amerikában. Viccesen megjegyeztem, kár hogy nem lehetett megkóstolni pár dolgot.

A szokásos, havi Guriga klubos kirándulás március 23-án, talán az év eddigi legszebb napján volt, csodásan sütött a nap. Most is Budapesten maradtunk, először a Villányi úti Pető Intézetbe mentünk el egy bűvész bemutatóra. Számomra ez nagyon kedves hely , hiszen 8 évig ebbe az intézménybe jártam. Majd tovább mentünk a Rocky Monday-ba, ahol 3D-s képek vannak kiállítva vakok részére. Ez se volt akadálymentes, ezért nekem is gyalog kellett végigjárnom. A képek nagyon érdekesek voltak, először csukott szemmel kellett kitalálni, hogy mit is ábrázol és csak utána lehetett megnézni.

Március utolsó hetében szerveztünk egy családi találkozót Egerben. Apu testvéreivel jöttünk össze egy pár napra, mert egész évben ritkán találkozunk.

Március 29-én elmentem megnézni a budaörsi színház legújabb előadását, az Elektrát, Alföldi Róbert rendezésében.

Ebben a hónapban se unatkoztam.

 

További képek ezen a linken találhatók: http://dtibi.freeweb.hu/marccikk.html

Tibor eddig megjelent írásai közül a bemutatkozását és első beszámolóját is érdemes elolvasni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here