2021. január 1-jétől változtak a helyi iparűzési adóra és a gépjárműadóra vonatkozó szabályok

0
31
Tájékoztató a helyi iparűzési adó és a gépjárműadó 2021. évi változásairól
2021. január 1-jétől változnak a helyi iparűzési adóra és a gépjárműadóra vonatkozó szabályok az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény alapján, amelyről az alábbiakban olvashatnak tájékoztatót.
Tájékoztató a helyi iparűzési adó és a gépjárműadó 2021. évi változásairól

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény alapján 2021. január 1-jétől az alábbi változások történnek a helyi iparűzési adóban és a gépjárműadóban:

–          a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el.

–          az adóalanyok a jövőben nem az önkormányzati adóhatósághoz, hanem kizárólag az állami adóhatóságon keresztül kötelesek benyújtani helyi iparűzési adóbevallásukat (beleértve az önellenőrzési és a helyesbítő bevallásokat is), amely ezúttal egységesen a székhelyre és valamennyi telephelyre vonatkozóan tartalmaz adatot.

–          megszűnik az építőipari tevékenység után fennálló ideiglenes helyi iparűzési adókötelezettség. Az adóéven belül 180 napot meghaladóan végzett építőipari tevékenység továbbra is állandó jellegű iparűzési telephelyet keletkeztet az adott településen.

A fenti változásokról bővebben tájékozódhat a www.budaors.hu oldalon az Ügyintézés- E-önkormányzat/Ügyek, szolgáltatások–Budaörsi Polgármesteri Hivatal/ Adóügyek menüben, vagy ide kattintva: HIPA-, gépjárműadó-változások.

Ugyanitt érhető el a 2021-es évi adónaptár is.

Budaörsi Polgármesteri Hivatal Adóiroda

Forrás: budaors.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here