Tóth Zoltán egyoldalúan visszalépett Szél Bernadett javára

0
2063

Dr. Tóth Zoltán vagy nagyon ügyesen titkolta ma délelőtt, a budaörsi március 15-i megemlékezésen, amikor a választási esélyekről  beszélgettünk, hogy a DK visszalépteti őt Szél Bernadett javára, vagy nem is tudott róla.

Mindenesetre sokakat meglepett, amikor délután Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldal budapesti március 15-i ünnepségén bejelentette, hogy a DK egyoldalú lépéssel visszalépteti a Pest megye 2. számú választási körzetében jelöltjét Szél Bernadett javára. Azt is elmondta, hogy a budaörsi Tóth Zoltán azért fog kampányolni, hogy valamennyi demokrata Szél Bernadettre szavazzon. „A megállapodás nem lehetőség, hanem kötelesség. Nem érdekesek a régi sérelmek, a haza cselevést kíván” -tette hozzá és azt is, hogy „készek vagyunk megtenni, amit eddig soha: tárgyalni kell a Jobbikkal.

Ezt követően dr. Tóth Zoltán hivatalos Facebook oldalán a következő bejegyzés jelent meg:2018. április 8-án az Orbán kormány leváltása csak akkor lehetséges, ha az ellenzék összefog. A Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Szolidaritás és a Párbeszéd jelöltjeként sokszor elmondtam, hogy a koalícióból hiányzik az LMP. Személyes példamutatásként bejelentem, hogy visszalépek Szél Bernadett javára a Pest megyei 2. sz. választókerületben. A választópolgároktól több mint 900 aláírást gyűjtöttem össze a jelöltséghez. Választópolgárok ezreivel találkoztam a kampányban. Köszönöm az eddigi támogatásukat és felhívom a támogatóimat arra, hogy Szél Bernadettre szavazzanak április 8-án, mint egyéni választókerületi jelöltre. A kampány hátralevő időszakában Szél Bernadett mellet kampányolok a győzelem érdekében. Köszönöm a barátaimnak, akik a kampányban lelkileg, szellemileg és kemény munkával is támogatták a jelöltségemet. Az egyéni érdekemet alárendelem az ország javára, mint ahogy azt köztisztviselőként is tettem egész életemben. A döntésemet a DK elnökével egyetértésben hoztam meg. Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy ez a döntés március 15-én, a magyar nép sikeres és vértelen forradalmának az ünnepnapján született meg, szimbolizálva a kormány békés eszközökkel való leváltásának a lehetőségét. Jöjjön el mindenki szavazni április 8-án!

A jelölteket ITT mutattuk be.

Tóth Zoltán budaörsi fórumáról ITT írtunk.

Választási szakértőként ITT nyilatkozott lapunknak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here