Construma díj a Mapeinek

0
2115

Construma díjjal ismerték el a budaörsi központú Mapei innovációját, a szélsőséges időjárásnak, agresszív anyagoknak és tűznek is ellenálló vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszert.

A Mapetherm Tile System egy vékony porcelánlapokkal burkolt, összetett hőszigetelő rendszer. Előnye, hogy sokkal jobban ellenáll a közvetlen mechanikai behatásoknak – napsütés, szél, eső, jég, agresszív anyagok, tűz, rongálás – miközben a hőszigetelő képessége megegyezik a vékonyvakolatos összetett hőszigetelő rendszerekével. A homlokzat karbantartása egyszerű, a graffitiket könnyű róla letakarítani és a napsugárzásból származó UV-nek is rendkívül jól ellenáll.

Az innováció további előnye, hogy egyedi felületképzéseket, tartós és változatos homlokzatokat eredményezhet, lehetővé téve az ultramodern, illetve a tradicionális kő jellegű homlokzatok kialakítását. Alkalmazhatók például nagy lapok, ugyanakkor készíthetők mozaik minták, képek, természetes kő hatások. 

A CONSTRUMA Díjat a HUNGEXPO Zrt. hirdette meg. A 2018. évi  díjra azon kiállítók pályázhattak, akik 2017-ben új termékkel léptek a piacra. A beérkezett pályázatokat szakemberek alkotta zsűri bírálta el. A Mapeinek ez már a sokadik ilyen elismerése.

Forrás: sajtóközlemény

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here