Zsomborról, aki Lionel Messitől kapott pacsit

0
1005

Szinte el sem hiszik, hogy mindez megtörtént

„Az út nagyon jól szervezett volt, mindent a McDonald’s fizetett, nekünk tényleg semmire nem kellett költenünk” – mondták lapunk kérdéseire válaszolva annak a budaörsi kisfiúnak, Galambos Zsombornak a szülei, aki egy nyereményjátéknak köszönhetően ott lehetett a Futball Világbajnokság megnyitóján.

Galambos Zsombor Lionel Messitől kapott pacsit, amit múlt héten az MTI is hírül adott. A McDonald’s tájékoztatása szerint a játékoskísérő program 2002-ben azzal a céllal indult el, hogy a cég szponzori részvételét felhasználva segítsen a focirajongó gyerekeknek álmuk megvalósításában, másrészt olyanoknak biztosítsa a részvételt a világ legkedveltebb sportjának legfőbb eseményein, akik másképp valószínűleg nem jutnának el oda. Ennek jegyében idén 50 országból 1408 gyerek lehetett jelen így vb mérkőzésein, és közülük az egyik a budaörsi Zsomi.
Minden helyszínre külön busszal vittek, sok kísérővel, testőrökkel, nagyon vigyáztak a biztonságunkra. A gyerekek rengeteg ajándékot kaptak, alig fért a bőröndbe. Pénteken érkeztünk meg egy 4 csillagos belvárosi szállodába, ahol külön termet rendeztek be a gyerekeknek, játékokkal. Másnap reggel elmentünk egy McDonald’s-be reggelizni, majd a gyerekeket egy külön busszal elvitték a stadionhoz, ahol megkapták a ruháikat és többször elgyakorolták az összes résztvevővel a bevonulást, illetve ott is be volt nekik rendezve egy szoba, ahol játszani, pihenni tudtak a meccs kezdetéig. Minket közben elvittek egy moszkvai városnézésre, majd egy belvárosi orosz étteremben ebédeltünk. Ebéd után mi is elindultunk az Argentína-Izland meccsre” – mesélte a Budaörsi Napló kérdéseire válaszolva az édesapa, Galambos Norbert.

„Itt, külön a McDonald’s-nak fenntartott szektorban ültünk és vártuk, hogy a gyerekek bekísérjék a játékosokat. A magyarok az izlandiakat, az argentin gyerekek pedig az argentin játékosokat. Persze mindenki nagy álma volt, hogy Messivel találkozzon, és szerencséjükre ez meg is történt. Ugyanis miközben libasorban várakoztak a gyerekek a folyóson, az argentin csapat előbb kijött, így közvetlenül melléjük kerültek. Megszólították Messit, aki nagyon kedvesen mosolygott rájuk és három magyar kisfiúval, köztük Zsomival is kezet fogott. Egy videó felvételen látszik, ahogy Zsomi a két kezét a szája elé kapva csak bámul, nem hiszi el, hogy ez vele megtörténik, hiszen ez volt az egyik nagy álma. Mi nyilván nem mehettünk be oda, de a kivetítőről azért láttuk mi történik. Ez után megérkezett az izlandi csapat, a gyerekek megfogták a mellettük álló  játékosok kezét és bekísérték őket a pályára. Fegyelmezetten  állták végig a két csapat himnuszát, majd amikor vége lett, kézen fogva lefutottak a pályáról, ahonnan a kísérők felvezették őket hozzánk a lelátóra” – folytatta az édesapa.

„Amikor a gyerekek lejöttek a pályáról és az izgalom kicsit alább hagyott, már csak a boldogságot lehetett látni az arcukon. A meccset már együtt néztük végig és utána még elvittek minket vacsorázni egy zenés, orosz étterembe, ahol hagyományos orosz ételeket kóstolhattunk és a személyzet orosz népviseletben volt. A táncba is bevontak„- sorolta tovább az élményeiket Norbert. De ezzel még nincs vége: „Másnap elmentünk egy parkba, ahol a régi cári kastély – ami eredetiben már nincs meg – mását láthattuk, és ahol mindenki korabeli ruhákba öltözhetett és megismerhettük az orosz cári udvar szokásait, játékait. Majd lovaskocsikázás következett, ebéd a helyi étteremben, és utána egy füves területen fiatalok focilabdával akrobatikus mutatványokkal kápráztatták el a gyerekeket, amit megpróbáltak megtanítani.”

Ezt követően a gyerekek és szüleik nemcsak nézhették a focit, hanem megmutathatták, hogy ők mit tudnak. Ugyanis a magyar gyerekek az argentin gyerekek ellen, a magyar szülők pedig az argentin szülők ellen játszottak és mindkét meccs eredménye 1-1 lett. „Visszaérve a szállodába egy-két órát pihentünk, majd egy vacsorával egybekötött sétahajókázás várt ránk, Moszkva belvárosában. Másnap, a hazaindulás előtt, már a néhány órás szabad programunk keretében elmentünk a gyerekekkel városnézésre, mivel ők szombaton erről lemaradtak” – ért a beszámolója végére Galambos Norbert. Összességében tehát „fantasztikus élmény volt mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, a csúcs persze a meccs volt, de ezen felül is rengeteg programot szerveztek nekünk” – tette hozzá.

Zsomi 9 éves, szüleivel és öccsével Budaörsön lakik és 4 éves korában kezdte a focit a Liver SC-ben. Iskolába Budakeszire jár, és bár még mindig nagyon szereti a focit és jól ismeri a nagy sztárokat, két éve új sportágat választott magának. Amikor ugyanis az édesapja elvitte a Decathlon melletti jégpályára, hogy megtanuljon korcsolyázni, „pechükre” pont hokisuli edzés volt, ami nagyon megtetszett a kisfiúnak. Egy darabig párhuzamosan jártak focizni és hokizni, amikor a jéghokis edző azt ajánlotta, menjenek el a Fradi utánpótlás edzésére. Ez azonban már annyira intenzív, hogy választani kellett a két sportág között. Zsomi nagy nehezen a hokit választotta, és most a Fradi utánpótlás csapatában játszik, az U10-ben.
Testvére Bence 6 éves és ő is a Liverben kezdett focizni, de valószínűleg kicsit a bátyját is utánozva, szintén kipróbálta már a hokit és együtt jár bátyjával a Fradiba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here