Zenevarázs – meghívó

0
506

Az „Uplifting Nap”, amely november 12-én lesz a városházán, tartalmas és könnyed zenei élménynapot ígér, amely mindenkit feltölt, és a szervezők bíznak benne, hogy összehozza a különböző korosztályokat és a legkülönbözőbb embereket.

Az „Uplifting Nap” tartalmas és könnyed zenei élménynapnak ígérkezik, szinte teljes egészében interaktív: kalandtúra, játék, felfedezés, örömzene, elmélyedés, és szakmai esemény egyben. A komplex workshop állomásait példaértékű zenei és civil személyiségek vezetik és segítik, a rendezvény záróakkordjaként pedig együtt is létrehoznak egy új művet a vállalkozó kedvűek.

A hagyományteremtési szándékkal létrejött program elsősorban a testi-lelki-mentális egészséget szem előtt tartó, zeneszerető, valamint a különleges, tartalmas és kreatív szabadidő-eltöltés iránt érdeklődők és családok számára ajánlott. A kalandtúrán egyénileg és családilag, aktívan és szemlélőként is egyaránt rész lehet venni. A meglátogatható zenei állomásokon ügyességi, kreatív és kézműves foglalkozásokon lehet részt venni, valamint meg lehet ismerni különleges távoli, régi és népi hangszereket is. A záróakkord egy, a kulisszatitkokba is bepillantást engedő interaktív örömkoncert, melyen a frissen készült hangszerek is debütálnak, és a város iskoláit felvonultató zenekar is megszólal.

A családi-szakmai nap ötletgazdája a tízéves, tíz tagú SHINE zenei társulás vezetője, Novák Anikó zeneszerző és nyelvész. Az együttes tíz éve tevékenykedik Budaörsön és a tagjai több mint 10 hangszeren játszanak. Az új, zenei hídműfajt létrehozó szerző elképzelése egy olyan rendezvény, amely minden korosztály számára érdekes és értékes foglalkozásokat, valamint élmény- és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít. Zenei intézményekkel és műhelyekkel való együttműködése és tapasztalatai alapján szerzeményei és felemelő zenei rendezvények révén szeretné felhívni a figyelmet a zene, a közös zenélés és a zenetanulás élményére és szerepeire.

A hangok és a különböző zenék mindannyiunkat formálnak, hatnak az egészségünkre és munkaképességünkre, ráadásul mindenki tudja, hogy együtt zenélni jó. Aki még nem tapasztalta meg, mindezt pótolhatja az eseményen.

A komplex workshop az összefogás példája is, a házigazda Gandharvák zenekar mellett barátaik és állandó partnereik, a Városi Ifjúsági Klub, fiatal tehetségek, a SHINE tagjai, művésztanárok, valamint Budaörs iskoláit és kórusait képviselő fiatalok és tanáraik is jelen lesznek.

Az egyéni és családi kalandtúra november 12-én 10 órától startol. A nevezés és a részvétel díjmentes. Jelszó: Mindenki nyer.

A rendezvényhez kapcsolódó anyagok:

https://www.youtube.com/watch?v=zkxqH7sHrTE


A SHINE tevékenységéről itt találnak  adatokat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/SHINE_(egy%C3%BCttes)

A zenekarról az együttes honlapja mellett az alábbi linken találnak információkat:
https://www.youtube.com/watch?v=AaGlJ4DzQFI

FormatFactoryNOVEMBER 12 UPLIFTING NAP HIREK ROVAT VIZSZINTES KEP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here