Zajlik a Születés Hete programsorozat a PostART-on

0
1057

Csütörtök délelőttől, azaz május 11-től több napon keresztül számos előadással és kerekasztal-beszélgetéssel, érdekes kiállítókkal, sőt esti koncertekkel várja az érdeklődőket a Babagenetika Egyesület a budaörsi PostART nagytermében és szalonjában. Az épület előtt már ott áll a hétfőn ültetett kis fácska, rajta pedig vidáman lobognak a 2016-ban, városunk lakosaiként megszületett gyermekek neveit tartalmazó cédulák. 

„Azt szeretnénk, ha az előadások interaktívak lennének, és egy nagy beszélgetés alakulna ki a végére” – kezdte  a mai megnyitót Sevcsik M. Anna, a Babagenetika Egyesület és a budaörsi programok megálmodója. 

A szalonban az első előadást  Vargyai Diána szoptatási tanácsadó tartotta, akitől sok érdekes és fontos újdonságot tudtam meg annak ellenére, hogy már van egy nagyobbacska gyerekem. Ez a téma főként a várandós és kisgyerekes édesanyákat vonzotta, akik kérdezhettek is. És ez a továbbiakban végig jellemző volt, hogy az előadók készséggel segítettek a felmerülő problémákkal, témákkal kapcsolatban.

A nagyteremben ezzel párhuzamosan a kiállítók között  jelen volt illetve van a budaörsi hordozóklub, érdekes információkat hallhatunk az aromaterápiáról, találhatunk természetes anyagokból készült baba- és mamaruhákat, sőt még alumíniumból készült újrahasznosított ékszereket is, a színpadon pedig régi babakocsikból álló gyűjteményt. Van babasarok arcfestéssel és foglalkoztatóval. A programdömpinget péntek este Kárász Eszter Padam című sanzonestje zárja, Edith Piaf  dalaival. Szombat délelőtt pedig Búgócsiga Zenede és vásár.

A részletes program: https://www.budaorsinaplo.hu/archivum/programajanlo/majus-11-13-ig-szuletes-hete

{gallery}baba{/gallery}

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here