Zajlanak a budaörsi adventi programok

0
847

Egyedi készítésű ékszerek, egyedi kötésű naplók, színes nemezkalapok, levendulából sütemény, különleges mézek és dzsemek között bóklászgathattunk szombaton a PostART Market-on, amit harmadik alkalommal rendeztek most meg.

S míg a nagyteremben zajlott a karácsonyi vásár, a kisteremben, azaz a szalonban teaház volt, és a finom kortyokhoz délelőtt „Kézen fekvő állatmesék” címmel Simon Attila zenés, animációs előadása, délután pedig „Endrődi Ági adventi koncertje varázsolta el a gyerekeket és bizony a felnőtteket is az angyalokkal. (Az egykori uradalmi kastély ódon falai közel száz évvel ezelőtt az akkor itt működő lányiskolában láthattak hasonló angyalkákat.)

Néhány száz méterre a PostART-tól a Zichy majorban is zajlott az élet. Most éppen a B.U.M. művészei készítettek adventi koszorúkat a nyári kézműves táboraikra járó gyerekekkel.

A Templom téren is nyitva vannak az árusok. Bár kora délután csupán néhány ember nézelődött és válogatott a kézműves díszek között, a kürtőskalácsért például már sorba kellett állni.

A városi nagy koszorún a harmadik gyertya meggyújtásakor Varga János plébános köszöntötte az egybegyűlteket, majd Petőné Püski Ilona lelkész vezette a közös imádkozást.

A ma esti templomi koncerten a VIVART Budaörsi Sinfonietta és a Budaörsi Pro Musica kórus „Karácsonyi fohászok” című műsora Mozart TeDeum, Torelli Karácsonyi concerto és Bach:Magnificatjából állt össze. S ez még nem fejeződött be, amikor a PostART-on már elkezdődött Takáts Eszter és Horváth Misi  koncertje.

Holnap: 10 órától BUDAÖRS KARÁCSONYA, egész napos családi programok a Templom téren!