Voks – 2022 Jakab Edina: „Mi jókedvet és konstruktivitást viszünk a parlamentbe”

0
424

Jakab Edina a Kétfarkú Kutyapárt országgyűlési képviselő jelöltje Pest megye 2-es választókörzetében, és csakúgy mint fő vetélytársai, Budakeszin él a családjával…

 „Ami két szuper kiscsajt, az apukájukat és egy valódi kétfarkút, Barneyt az amstaffot takarja” – mondja kérdéseinkre válaszolva. „Négy éve leginkább anyaként funkcionálok, előtte nemzetközi közgazdászként és a kereskedelemben dolgoztam gazdasági területen. Szeretnék kirándulni, olvasni, társasjátékokat játszani. Anyukakánt  – a kisebbik egyéves  –  ismét heveny alváshiánnyal küzdök, szóval a hobbik visszajutását az életembe egy  ötéves terv tartalmazza.

Azt is elmeséli, hogy három éve kutyapártoznak a családdal. „Szerettünk volna valamit tenni egy szebb és tisztább, rendezettebb Budakesziért. Itt még a társaság is szuper, a közös tevékenység felvidít mindenkit.”

Majd vicceskedik egy kicsit, hogy mit is tenne a városban, ahol él, és így folytatja a programismertetést: „De kicsit komolyra fordítva a szót: az önkormányzatokban már bizonyítottuk, hogy a korrupció elleni küzdelemben (Hegyvidék), a kultúra szervezés területén (Ferencváros), az állampolgárok bevonásában (2. kerület), és a környezetromboló beruházások megakadályozásában (Zugló) komolyan is lehet számítani a képviselőinkre. Vannak komoly terveink is nagy rendszerek átalakítására. Tiszta közbeszerzési rendszert valósítunk meg, hogy a korrupciót a csírájában fojtsuk el, és lehetőséget adjunk a kisebb gazdasági szereplőknek is. Az állami döntéseknél átláthatóságot és felelősséget fogunk bevezetni. Az állampolgárokat bevonjuk az állami döntések meghozatalába. Ne utólag kelljen tiltakozni, ha egy természetvédelmi területet érint egy beruházás, mint az Álomvölgynél, vagy most az útépítésnél a mamutfenyők és a nádas mellett. Fel kell készülnünk erdősítéssel és vízmegtartással arra, ha beüt komolyan a klímaválság. A marihuána fogyasztását legalizáljuk, hogy az államkassza gyarapodjon ne a dílerek.”

Arra pedig, hogy szerinte van-e esélye, hogy annak, hogy  bejut a parlamentbe, így felel: „A Kutyapárt mögött van lendület.  Szerintem bejutunk annak ellenére is, hogy most mindenki a háborúval foglalkozik. Kivesszük a részünket a Nyugati pályaudvarnál a menekülteknek való segítségből. Tesszük mindezt, mert ahogy a Covid válság első hónapjaiban, úgy most is lehet ránk számítani a bajban. Több tízezer ember megmozdult az aláírásgyűjtés során, sok ezer passzivista segít nekünk. Sok százezer ember a tettekben hisz és nem a szavaknak, ez a mi előnyünk. Nekem személyesen azonban a 19. helyről sok esélyem nincs. De fontosabb az, hogy a Kutyapárt bejutó listája a mérleg nyelveként ki tud billenteni egy döntetlen közeli éles helyzetet.”

És mit gondol vajon arról, hogy ezzel inkább a kormányváltást akadályozzák?A Kutyapárt listára leadott szavazat háromszor annyit ér a kormányváltás szempontjából, hiszen amikor bejutunk, több képviselőnk lesz egyszerre. Az egyéni képviselőkre leadott szavazat számunkra nem annyira fontos. Persze örülök, ha rám szavaznak, de a lista jóval fontosabb. Már beindult az önkéntes szavazócsereprogram ahogy hallottam, hogy listás Kutyapártos szavazatra cserélgetnek egyéni ellenzéki szavazatot, bizonyos baráti társaságokban.”

Végül még elmondja hogy „mi azt szeretnénk, hogy ha  politikáról beszélünk akkor közös problémák megoldásáról beszélgetnénk, és nem arról, hogy a másik szereplő miért szörnyű. Sajnos országos szinten ez a mocskolódó fekete kampány olyan szintre ment, hogy az már a demokráciából is kiábrándítja az embereket. Mi szeretnénk egy vidám és hasznos kampányt. Hiszen közel 200 millió forintot szétosztunk a Rózsa Sándor Népi Közpénztékozló Alapból száz különféle tevékenységekre. A körzetben több projekt is nyert.   Óriási méretű színes köztéri padot állítunk fel . Macska ivartalanítási kampány segítségével kevesebb lesz a kóbor cica. A Képes vagyok közösségi házban oktatások és művészeti események lesznek. Sajnos a háború közbeszólt, ezért a tréfás vicceskedés nem annyira indokolt. Mégis meg kell őriznünk optimizmusunkat, jókedvünket, hogy a mindennapokban tudjunk változást hozni a közösség erejével. Segítenünk kell a szükséget szenvedőkön egy ilyen sokkhelyzetben. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a saját országunkban, településünkön, háztartásunkban kell rendet tennünk. Arról is szól április 3-ai döntés, hogy a végtelenségig hagyjuk a kétosztatú acsarkodó politikát kibontakozni. Mi jókedvet és konstruktivitást viszünk a parlamentbe”- zárja gondolatmenetét Jakab Edina.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here