Virágbontó jótékonysági est

0
773

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete 2017. május 5-én pénteken, 19 órai kezdettel V i r á g b o n t ó címmel jótékony célú estet szerveznek a Munkácsy Mihály Művelődési Házban (Törökbálint, Munkácsy M. u. 83.), amelyen fellép a Dumaszínház művésze, Janklovics Péter, a Blackwater Bullfrog zenekar és a törökbálinti Dance of Destiny tánccsoport.

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete több mint 10 éve segíti a térség látássérültjeit önmaguk, élethelyzetük elfogadásában, valamint helyük megtalálásában a társadalomban, és kínálja szolgáltatásait (gyógymasszázs, érzékenyítő programok) célcsoportjunkon túl a társadalom szélesebb rétegei számára is.

A személyes adatok védelme miatt az – ellátórendszerükbe eddig be nem került – látássérülteket direkt úton nem tudják elérni, megszólítani, ezért, hogy Törökbálinton is minél többen tudjanak egyesületi munkájukról 2017. május 5-én pénteken, 19 órai kezdettel V i r á g b o n t ó címmel jótékony célú estet szervezünk a Munkácsy Mihály Művelődési Házban (Törökbálint, Munkácsy M. u. 83.).

Wass Albert szerint az egymás iránt való türelem és megértés a társadalom legfontosabb kelléke. Az egyesület ezt továbbgondolta: az egymás iránti odafigyelés és támogatás tud egy nehezebb helyzetű embert felemelni és saját útját megtalálni. Ettől lesz színes a világ, ha mindenki részt vehet benne. Munkájuk alapelvévé tették ezt a szemléletet és e szerint fejtik ki tevékenységüket: kiépítették kétirányú szolgáltató rendszerüket, melynek egyik része a látássérültek megtalálása és felkarolása, másik pedig a többségi társadalom információkkal való ellátása, a könnyebb megismerés, elfogadás és befogadás előmozdítására.

Emellett az est nem titkolt célja, hogy egyesületük, a térség vállalkozói és a környező városok képviselői kötetlen, családias légkörben találkozhassanak, köthessenek ismeretséget, valamint hogy felfedezhessék az egy irányba mutató segítő szándékot, és hogy megtalálhassák együtt az egymásra utaltságban rejlő erőt és lehetőségeket.

A kötetlen, jó hangulatról a Dumaszínház művésze, Janklovics Péter; napjaink legjobb rock and roll zenekara, a Blackwater Bullfrog és a törökbálinti Dance of Destiny tánccsoport gondoskodik. Welcome drink, vacsora és tombola, valamint hajnalig tartó zene és tánc teszi teljessé az estet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here