Veszélyes és e-hulladék szervezett leadása Budaörsön

0
4263

Ősszel az elmúlt időszak folyamán felgyűlt veszélyes és e-hulladék leadására is lehetőségünk lesz Budaörsön.

A lomtalanítás folyamatán kívül a háztartásokban előforduló, egészségünkre és környezetünkre káros hulladékok (használt étolaj, fáradt olaj, gumiabroncs, akkumulátor, szárazelem, lejárt gyógyszerek, vegyszerek, festékek, hígítók, lakkok és göngyölegeik, növényvédő-, permetezőszerek és göngyölegeik, elektronikai hulladékok: tv, monitor, hűtőszekrény stb.) környezetkímélő elhelyezésére is lehetőség van a szervezett lakossági veszélyes és e-hulladékgyűjtés keretében.

Fontos tudni, hogy az alábbi anyagokból csak a következő mennyiségeket veszik át:

  • használt személyautó abroncs – 1 garnitúra (4 db)
  • küldő/belső falfesték, zománcfesték, oldószerek – 10 ki-ig
  • pala, bitumenes szigetelő – 50 kg-ig

A veszélyes és e-hulladékgyűjtés leadásának időpontjai: 2017. szeptember 16. (szombat) 8:00-16:00 – Ifjúság utcai parkoló, valamint 2017. november 11. (szombat) 8:00-16:00 – Deák Ferenc u. 9.

A nagyobb súlyú elektronikai készülékeket (pl.: hűtőgép, mosó- és mosogatógép, képcsöves TV) szeptember 16-án, házhoz menő rendszerben is leadhatják a lakosok. Amennyiben ezt a folyamatot szeretnék választani, 2017. szeptember 8-ig jelezni kell a BTG alábbi elérhetőségeinek egyikén: koztiszta@btg.hu; hétköznap 8:00 és 15:00 között a 06 30 937 8299 számon; vagy személyesen, a BTG ügyfélszolgálatán az adott nyitva tartási időben.

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/hazhoz-meno-lomtalanitas/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here