Újra kiállítás van a buszvégállomásnál

0
186

Több nagyváros után Budaörsre is megérkezett Donáth Anna és a Momentum Igazságkiállítása. Az óriásplakátokból álló utcai kiállítás része annak az útkeresésnek, amit mindannyiunknak el kell végeznünk, hogy egyáltalán szóhoz juthassunk az állampárt által totálisan uralni szándékozott kommunikációs térben.

A buszvégállomásnál (ahol 2022. november végén a nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmünket egy kiállítá – a szerk.) felállított 5 vándorplakát nemcsak egy kommunikációs eszköz, hanem egy őszinte kísérlet is arra, hogy ne csak választási kampányban beszélgessünk közös ügyeinkről és arról, hogy merre menjünk tovább. Egy új beszédmód irányába tett lépés, amiben a „politikacsinálók” végre nem nézik gyereknek a választókat, és hajlandóak komplex kérdésekről, nem csak fekete-fehér kinyilatkoztatásokban beszélni. Képeseknek kell lennünk felnőttek módjára olyan aktuális kérdésekről is beszélni, amikre az őszinte válaszunk a jelen Magyarországán népszerűtlen.

Olyan nehéz igazságokat kell kimondanunk, hogy a terrorista orosz állam őrült háborújában nincs mismásolás meg hintapolitika. egyetlen jó oldal van.

Hogy a szivárvány zászló által jelképezett összes embertársunkat megilletik ugyan azok a jogok, mint a többségi társadalmat

Hogy a roma emberek a magyar nemzet részei és gyalázatos elmaradásunk van abban, hogy felhagyjunk a kirekesztésükkel

Hogy a fenntarthatóságnak, a Zöld Magyarországnak nincs alternatívája, de hogy az oda vezető hosszú úton még évtizedekig szükségünk lesz atomenergiára.

Hogy az ország problémái komplexek és amikor végre összedől ez a rendszer a saját hazugságai súlya alatt akkor sem fog másnapra eljönni a Kánaán.

Ahogy Magyarország legfontosabb kérdésében, az oktatásban is még sok évnyi munka kell majd ahhoz, hogy legalább az eddig okozott károkat helyrehozzuk, akkor is, ha már kétszer vagy háromszor ennyit fognak keresni a tanáraink.

A Momentum a csillogó szemű emberek mozgalma, akik mindezen nehéz igazságok tudatában is hisznek abban, hogy lehet jobb hely ez az ország. De oda kemény munkán keresztül vezet az út, amit nem lehet minden nap elhazudni.

Kitalált ellenségekkel folytatott bábszínház harcokból nem lesz megélhetése a tanárainknak.
A városunkat elárasztó propaganda plakátokból nem lesznek kifűtött otthonok – maximum néhány pillanatra.
Attól lesz, ha kimondjuk az igazságot, akkor is, ha fáj.

Akkor is, ha népszerűtlen.

Attól lesz, ha őszinték vagyunk egymással és kimondjuk, hogy a szankciókat az orosz terrorállam ellen akkor is támogatni kell, ha nekünk terhet okoz. De azt is, hogy a világbajnokká váló hazai inflációt nem a szankciók okozzák, hanem a felelőtlen pénzszórás, ami a választások előtt történt, és igen az szja-visszatérés akkor is rossz lépés volt, ha népszerű.

Hogy a rezsicsökkentés már a kivezetése előtt is szemfényvesztés volt és több kárt okozott, mint hasznot, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy más országokban akkor vezették be amikor nálunk ki.
Hogy az ársapkák pár hónapig kényelmesnek tűnnek amikor vásárlunk, de valójában áruhiányt, kezelhetetlen gyűrűző inflációt és egész iparágak tönkretételét eredményezik.

Hogy nincs olcsó orosz gáz, sosem volt, és a kormányunk akkor vette a legtöbbet tavaly amikor a legdrágább volt.

Hogy a KATA nem volt fenntartható konstrukció, de a totálisan előkészítetlen megszüntetése még annál is több kárt okozott mintha nem változtattak volna semmin.

Ilyen kérdések megvitatása reményében visszük el az ország minden sarkába az Igazságkiállítást és ezért hoztuk nyilvánosságra a Holnap Magyarországa Tervet, aminek három legfontosabb területén párbeszédre hívunk mindenkit. Böngésszék a Tervet és mondják el véleményüket a linkelt kérdőíveken a 3 kiemelt pontról: az esélyteremtő oktatásról, a klímabiztonságról és az emberközpontú gazdaságról!

Írta: Farkas Benedek
a budaörsi Momentum alelnöke
a Budaörs Fejlődéséért Egyesület önkormányzati képviselője

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here