Frissítve! A nők elleni erőszak világnapján utcai kiállítás nyílt ma a buszvégállomásnál

0
325

A Budaörsi NŐ közösség és a Romano Glaszo együttes beszédes fotók utcai tárlatával hívja fel a figyelmet a nők elleni erőszakra, ami gyakoribb, mint hinnénk. A kiállítás ma, november 25-én reggel nyílt meg a buszvégállomásnál, a mesterséges dombocska mellett a parkot átszelő gyalogút mentén és vasárnap estig lesz látható. Rendhagyó módon kulturális műsort nem a nyitásra terveztek, hanem a záró program része lesz, vasárnap 16 órakor.

NINCS minden rendben! címmel szabadtéri fotókiállítás nyílt ma a budaörsi buszvégállomás melletti parkban. A nagyított képeken a nők elleni erőszak különböző megnyilvánulási formái láthatók. „A kiállítás célja felhívni a figyelmet a nők elleni bántalmazásra, felszólalni ellene és utat mutatni azoknak, akik erőszakos cselekmények áldozatai” – áll a tárlat tájékoztató tábláján. A fotókat Marcinka-Májer Mse  készítette, a Budaörsi Nő közösség alapítója és vezetője.

Lakatos György, a megnyitás reggelén a sajtó megjelent munkatársainak nyilatkozott a kiállítás keletkezéséről. A Romano Glaszo együttes vezetője elmondta, egyrészt az együttes tagjai közül is sokan a társadalom sérülékenyebb tagjaiból kerülnek ki, fiatal nők, gyerekek, cigányok, így közvetlen közelről tapasztalnak különböző inzultusokat, másrészt évek óta járják az országot érzékenyítő programokkal, és gyakran működnek együtt más, hasonló szervezetekkel, így a Budaörsi Nő közösséggel is. A Romano Glaszo együttes tagjai szerepelnek a mesterségesen beállított képeken, amelyek zömmel egy fotóstúdióban készültek. A fotókiállítás megnyitása azért esett november 25-re, mert ez a nap a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja.

A tárlat címe, hogy NINCS minden rendben, arra utal, hogy az esetek többségében az áldozatok igyekeznek leplezni, hogy ők bántalmazottak. Ez különösen megnehezíti azt, hogy mások segíthessenek rajtuk.

Marcinka-Májer Mse  elmondta, a nők elleni erőszak egy olyan téma, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. A Budaörsi Nő közösség számára nagyon fontos, hogy egy ilyen ügyet karoljon fel.

A képeket november 27-e, vasárnap 18 óráig lehet megtekinteni a helyszínen. Rendhagyó módon, a megnyitók esetében szokásos ünnepi műsor ezúttal a kiállítás záróeseménye lesz, a szervezők egy különleges flashmobbal készülnek ugyanitt vasárnap 16 órakor. Ezután a képek országjáró körútra indulnak.

Beharangozó cikkünk ITT olvasható.

Frissítés! 2022. 11. 28. 8:00

Ma reggel a kiállítás országjárásra indult. Budaörsön tegnap, azaz vasárnap délután a Romano Glaszo együttes tagjai megdöbbentő előadással hívták fel a járókelők figyelmét a nők elleni erőszakra.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here