NINCS minden rendben! – utcai fotókiállítás

0
393

A Budaörsi NŐ közösség és a Romano Glaszo együttes egy rendkívüli fotókiállítás keretén belül szeretné felhívni a figyelmet a nők elleni erőszak felszámolásának világnapjára, november 25-re.

2022. november 25-én 8 órakor nyílik meg az utcai fotókiállítás az autóbusz pályaudvar mögött, a sokak által „Auchan utcának” nevezett részen, amit a Szivárvány utcáról lehet megközelíteni.
A NINCS minden rendben! fotókiállítás olyan hétköznapi szituációkat mutat be a Romano Glaszo együttes tagjainak segítségével, amelyek bármikor megtörténhetnek velünk, szomszédjainkkal, barátainkkal.
Azonban az esetek döntő többségében csak azt mondjuk, hogy minden rendben, és ezzel nem csak másokat, de magunkat is becsapjuk.
Nincs rendben az, hogy egy édesapa bántalmazza a gyermekét, vagy az, hogy egy anyának azért kelljen nélkülöznie, mert az ebédpénz elment alkoholra. Nem lehet elfogadott, hogy a végkimerülésig hajszoljanak valakit azért, hogy jobban teljesítsen, vagy erőszakkal kényszerítsék annak megtételére, amit nem szeretne.
A kiállítás célja felhívni a figyelmet a nők elleni bántalmazásra, felszólalni ellene, és utat mutatni azoknak, akik erőszakos cselekmények áldozatai a hétköznapokban.
Nagyon fontos, hogy ne kifogásokat keressünk, vagy mentségeket azok számára, akik rosszul bánnak velünk, hanem megoldásokat a problémára.
Segítsünk a bajba jutottaknak és merjünk segítséget kérni, mert áldozatnak lenni nem szégyen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here