Új elnököt keres a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete

0
596

Ezért marad el idén is az Empátia nap

Nagy kár lenne, ha megszűnne a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete, Budaörs legrégebbi civilszervezete. Pedig ha Fodorné Almasán Judit leköszönő elnök nem találja meg hamarosan az utódját, nem lesz többé Empátia nap, sem heti klubnapok, sem közös ünnepségek, kirándulások.

Nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan megszűnik a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete, Budaörs legrégebbi civilszervezete, ami 1981-ben alakult. A vezetését és a vele járó rengeteg szervezési, adminisztrációs munkát 1993-tól 2014-gyel bezárólag Ecseri Imre látta el, felesége Erzsi támogatásával, akitől rövid időre Bánlaki József vette át, majd 2016. januárban Fodorné Almasán Judit lett az elnök. Judit megbízatása idén lejárt, és mivel egyre komolyabb betegséggel küzd, szeretné a tapasztalatait valakinek átadni, és amíg igény van rá, a háttérből segíteni, de a teendők zömét már nem tudja vállalni. Egyelőre azonban nincs alkalmas jelentkező a feladatra. Márpedig, ha rövid időn belül nem is lesz, akkor Juditnak hivatalosan be kell jelentenie a nagy múltú egyesület megszüntetését.

Amikor 2019-ben a szokásos évnyitó ebéd után beszélgettünk vele, ezzel fejezte be: „Szeretem ezt a csoportot, a tagjainkat, és jó érzéssel tölt el, hogy szükségük van rám és persze nekem rájuk. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak mélypontok, amikor egyik-másik tag elégedetlen velem, aminek hangot ad. A legutóbbi zenei rendezvényen beszélgettünk erről, és az idő majd eldönti, hogy sikeresen kezelem-e a kritikát.” De nem ezzel, volt, van baj, hanem hogy Juditot a betegsége egyre inkább korlátozza a napi teendőinek az ellátásában is.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy idén akkor sem lesz már Empátia napunk, ha a járvány valóban enyhül és újra szabadabban lehet majd rendezvényeket tartani” – mondja a leköszönő elnök. Az utolsó, a 18. még 2019-ben zajlott le a művelődési házban, nagy sikerrel. A heti klubnapok már az új Nyugdíjas Házban, a közös ünnepségek (névnapok, anyák napja, szilveszteri buli, zenés-táncos rendezvények stb.) és kirándulások, közös nyaralások is mindenkinek nagyon fognak hiányozni, ha nem lesz új vezetője az egyesületnek. Ami azonban ezeknél is komolyabb gond, hogy Budaörs vonzáskörzetében nincs másik olyan szervezet, amelyik jogosult lenne a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szervezete (MEOSZ) tagkönyv kiállítására, ami tulajdonosának számos kedvezménnyel jár. (Történeti előzmény: a budaörsi 2005. május 18. óta önálló jogi személyiséggel rendelkező egyesület, mely azonban megmaradt a Pest megyei régió társegyesületeként és egyben a MEOSZ tagegyesülete.) „A budaörsi tagok mellett Jöttek hozzánk rendszeresen Budakesziről, Diósról, Telkiből, Érdről, Tárnokról, Gazdagrétről, de még Kőbányáról is” – folytatta Judit. De persze az új elnököt helyben kellene megtalálni…

Mire számítson az, aki elvállalná? „Számlázás, beszámolók, jelentések, pályázatok készítése, elszámolási feladatok, programok szervezése, ezekhez a bevásárlás intézése, ami sajnos egyedül rám maradt az utóbbi időben. És – mivel többen megkérdezték, hogy mennyit fizetünk – pénz vagy akár költségtérítés nem jár érte. Az önkormányzati támogatás és a nyertes pályázatok ellenére ugyanis, illetve a mérsékelt tagdíj mellett szűkös költségvetésből gazdálkodunk. És még egy szempont, ami fontos, hogy az illető legyen otthon az informatikai eszközök használatában” – tette még hozzá Fodorné Almasán Judit.

Korábbi cikkeink az egyesületről:

https://budaorsinaplo.hu/a-mozgaskorlatozott-egyesulet-fiatalit/

https://app-5e61f5e5f911c81cbcd60f99.closte.com/2008/04/09/akinek-eletcelja-masok-segitese-ecseri-imre/

https://budaorsinaplo.hu/?s=Fodor+Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here