Tenisz: Udvardy Panna és Luca budaörsiek

0
535

Mai hír, hogy „Bondár Anna és Udvardy Panna (aki a világranglistán 94. helyen áll) páros sikere révén megszületett az első magyar győzelem a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán a hétfői (július 11.) nyitónapon. A legjobb magyar junior, Udvardy Luca azért maradt le a kvalifikációról, mert korosztályos döntőt vívott Wimbledonban.”

(Photo by Mark Brown/Getty Images)

Szombati hír volt, hogy „a hetedik helyen kiemelt Udvardy Luca kikapott a juniordöntőben a wimbledoni teniszbajnokságon.  A korosztályos torna egyetlen magyarja – aki májusban a második fordulóig jutott a Roland Garroson – még csak a junior-világranglistán szerepel, ahol a 19. helyen áll. Ha nyer a döntőben, a 16 éves játékos lehetett volna az első magyar, aki egyesben a junior nők között diadalmaskodik Londonban, a férfiaknál Fucsovics Márton 2010-ben elhódította a trófeát. Udvardy összesen három szettet vesztett a fináléig.”

Hol kapott ki? Wimbledonban a junior döntőben? Ez hatalmas eredmény. Eddig három magyar tudta megnyerni valamelyik Grand Slam-torna női juniorversenyét: Kapros Anikó 2000-ben Melbourne-ben, Szávay Ágnes 2005-ben Párizsban, Gálfi Dalma pedig 2015-ben New Yorkban.

Az ismerőseik tudják, aki pedig nem annak megmondjuk, hogy Udvardy Panna és Luca testvérek és Budaörsön élnek. Találkozhattunk is velük néha a Budaörsi Teniszcentrumban, illetve nevükkel a Budaörsi Sport Club versenyzői között, mivel itt játszanak a Szuperligában szereplő női csapatban, de az az igazság  – mondta el lapunknak Komári Gábor, a BSC szakosztály vezetője -, hogy nem a klub  edzői készítették fel őket, itthon inkább csak egymással edzenek. Azt már az édesapjuktól, Udvardy Gábortól tudtuk meg, hogy Panna trénere a francia  Bastien Fazincani (ő edzi Gálfi Dalmát is – a szerk.), Luca pedig Punyi Gáborhoz jár Budapesten a Kőér utcába.  Ennek ellenére vagy ezzel együtt, mint budaörsiekre is büszkék lehetünk rájuk és ígérjük, hogy amint lesz ránk egy kis idejük, hosszabban írunk majd az eddigi eredményeik hátteréről és céljaikról.

Fotók: archív Nemzeti sport.hu és Blikk.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here