Tűz-, munka- és egészségvédelem a korona vírus árnyékában

0
523

BÁRDY PÉTER: „TÖBB MEGOLDÁS LEHETSÉGES, TALÁLJUK MEG KÖZÖSEN AZ OPTIMÁLISAT

Vajon ki a felelős, ha a dolgozót otthoni munkavégzés közben éri baleset, eltöri a lábát, vagy mondjuk meg-égeti magát a vasalóval? Nem, sokszor egyáltalán nem egyértelmű a válasz. Bárdy Péter tűz-, munka- és egészségvédelmi szakértő szerint a megfelelő szabályozásra home office-ban talán még nagyobb szükség van, mint egyébként.

A korona vírus árnyékában az egészségvédelem mellett egyre többen veszik komolyan a tűz- és munkavédelmet is. Magyarországon minden működő, bejegyzett vállalkozásnak kötelező tűzvédelmi szabályzattal rendelkeznie, és ha egy esetleges ellenőrzéskor kiderül, hogy nincs, a vállalkozás akár milliós nagyságrendű büntetésre is számíthat. Egy jól elkészített szabályzattal azonban nemcsak ezt, hanem az ennél nagyobb bajt is megelőzhetjük, nevezetesen, hogy veszélynek legyenek ki-téve a dolgozóink és az értékeink – mondja lapunk kérdéseire válaszolva Bárdy Péter tűz-, munka- és egészségvédelmi szakértő. Hozzátéve, hogy a megfelelő szabályozásra home office-ban, illetve távmunkában talán még nagyobb szükség van, mint amikor mindenki a munkahelyén végzi a feladatait. Hiszen vajon ki a felelős, ha a dolgozót otthoni munkavégzés közben éri baleset, elt-ri a lábát vagy mondjuk megégeti magát a vasalóval? Nem, sokszor egyáltalán nem egyértelmű a válasz. „Sokszor nagyon vékony a jég, amin át kell kelni a szabályosság tengerén. Hiányos szabályzatok, elmaradt vagy rosszul szervezett oktatások (változott az oktatási törvény is!) esetén komoly problémát generálhat magának a vállalkozás. Egy munkaügyi perre rámehet a cég hírneve és akár a vagyona is. Azt szoktam mondani az ügyfeleimnek, hogy mivel egy feladatra legtöbbször több megoldás lehet-séges, találjuk meg közösen az optimálisat.”

És ha már szóba került az oktatás: Bárdy Péter és munkatársai személyes találkozás nélkül, online is megtartják a munkavédelmi, egészségvédelmi és tűzvédelmi képzéseket. Az új munkatársat regisztrálják a zárt oktatási felületükre, ahol belépés után el tudja olvasni, vagy le tudja tölteni a szükséges tananyagokat, majd a végén vizsgázik, melynek sikerességéről e-mailt kap. Az oktatási területeik: általános tűz- és munkavédelmem; anyagmozgatás; munkavédelmi alapok; képernyő előtti munka-végzés; kisgépkezelés. „Elsősorban Budapest és Pest megye területén működő cégek tevékenységét tudjuk segíteni. Keressenek bátran, ha bármilyen működéssel, engedélyezéssel kapcsolatos problémát kell gyorsan és szak-szerűen megoldani! Partnereink többek között építőipari kivitelezéssel, termelő tevékenységgel, szálláshely és egyéb szolgál-tatással foglalkozó társaságok, de nyitottak és felkészültek vagyunk más ágazatokra is. Felelősségbiztosítással és széles körű szak-mai tapasztalattal rendelkezünk” – zárta a bemutatkozást Bárdy Péter.

BŐVEBBEN: https://bardy-peter.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here