Tisztelt Temesvári utcai lakosok!

0
868

„A Temesvári utca talán az egyik legrosszabb állapotban lévő a körzetemben, a felújítása mégis átcsúszik jövőre. A kivitelező kiválasztása már lezajlott, de a szakemberhiány valamint az emelkedő építőanyag árak többször is a beruházás átgondolására kényszerítették az önkormányzatot. Hamarosan minden érintett értesítést kap majd arról, hogy mikor és milyen munkálatok várhatók az ingatlanjaink előtt” – írta néhány hete dr. Tóth Ferenc önkormányzati képviselő cikkében. Az alábbiakban erről tájékoztatja bővebben az ott élőket.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk önöket, hogy Budaörs városa európai uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintő szennyvízcsatorna hálózat felújítási programra. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatorna felújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Temesvári utca út- és csapadékcsatorna építésének megvalósítására is rendelkezünk kiviteli tervekkel.

Jelenleg folyamatban van a Temesvári utcában lévő szennyvízcsatorna felújítás közbeszerzési eljárása. Tekintettel azonban arra, hogy az európai uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőségünk elindítani. Ez viszont azt eredményezte, 2018-ban a beruházások egyike sem kezdhető már meg, figyelembe véve a mélyépítési munkákra vonatkozó technológiai követelményeket.

Fentiek miatt 2019-ben várható az út- és csapadékcsatorna építés közbeszerzési eljárása, így a 2019. évi költségvetési rendelet megalkotását követően, a szennyvízcsatorna rekonstrukciós, és az út valamint csapadékcsatorna építései munkálatok tavasszal elkezdődhetnek. Ezek kezdési időpontjáról ismételten tájékoztatjuk önöket.

Kérjük szíves megértésüket!

Budaörs, 2018. november 10.

Tisztelettel:

Tóth Ferenc képviselő és Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here