Beruházások a 4-es számú választókörzetben

0
1594

Van, ami átcsúszik tavaszra

Tóth Ferenc önkormányzati képviselő körzete a 4-es, ami az autópálya és a Budapesti út, valamint az Alsóhatár út és a Templom tér közötti részen fekszik. Ezekben a hónapokban több beruházás zajlik itt párhuzamosan, és az általa írt cikk célja az, hogy minél több budaörsihez jussanak el ezekről az információk.

Már több éve tervben volt a Budapesti úton egy, a gyalogos közlekedést segítő lámpa a gyógyszertárral szemben.  Mivel a főút állami kezelésben van, kellett a Közútkezelő engedélye, majd ezek után lehetett saját forrást keresni. Remélhetőleg az új lámpa, valamint a jelzőtáblák sárga háttere kellően figyelemfelhívó lesz és segíteni fogja a Szellő utcából is a kifordulást a Budapesti útra. E sorok írásakor a fényjelzők még nem működnek, mert az ELMŰ engedélyeztetési eljárása folyamatban van.

A másik megoldásra váró probléma a Kikelet utcai járda volt, amit a lakók több mint 20 éve kértek. Az itt is megnövekedett gépkocsiforgalom miatt a járda hiánya egyre baleset veszélyesebb lett, hiszen mindenki az úttesten gyalogolt, többek között a Kesjár iskolába. A beruházás közel 20 millió forintba került és a napokban lesz a műszaki átvétel.

Nagyon sok a kutya ezen a környéken. S mivel a kulturált állattartást szeretnénk támogatni, a szervizút folytatása miatt megszűnő kutyafuttatónak új helyet kellett keresni az Aradi, Fodros és Budafoki utcák végénél. Az új terület körbe lesz kerítve, lesz itató, a lakók megszervezik szemétszállítást és az őrzést is és november közepe körül készül el.

A Fodros utcában a szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkálatokat követően a csapadékcsatorna, majd útépítési munkálatok következnek. Tekintettel azonban arra, hogy az európai uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszadalmas, a csapadékcsatorna és útépítési beruházás csak ősz vége felé kezdődhetne el, ami azonban az időjárási kockázat miatt átcsúszik 2019-re, tehát jövő tavasszal az utca teljes rekonstrukciója megvalósul. Addig az utcát a kivitelező „téliesíti”, közlekedésre alkalmas állapotba hozza.

Már zajlik a leendő szervizút folytatása mellett a zajvédő fal rekonstrukciója. Ezt még a város építtette, és nyolc elemet teljesen kicserélnek, illetve ahol szükséges, ott a belső részek is megújulnak.

A Temesvári utca talán az egyik legrosszabb állapotban lévő a körzetemben, a felújítása mégis átcsúszik jövőre. A kivitelező kiválasztása már lezajlott, de a szakemberhiány valamint az emelkedő építőanyag árak többször is a beruházás átgondolására kényszerítették az önkormányzatot. Hamarosan minden érintett értesítést kap majd arról, hogy mikor és milyen munkálatok várhatók az ingatlanjaink előtt.

Írta Tóth Ferenc, képek Borhegyi Éva

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here