Téligumi kereső: pár kattintással is találhatsz akciót

0
225

Lassan itt a jó idő és lecseréljük az autók, motorok téligumiját, járművünket a tavaszi-nyári időszakra készítjük fel. A levett gumiabroncsokat ilyenkor ajánlatos ellenőrizni, amennyiben elkoptak a téligumik, érdemes még most tavasszal beszerezni egy új szettet és a hideg évszakokat már felkészülten várni. Nemcsak időt spórolunk magunkkal ezzel, hanem pénztárcánkat is kíméljük, hiszen ilyenkor sok helyen már akciósan kínálják a téligumikat.

A téligumi életet menthet

A bűvös számot, aminél alacsonyabb hőmérsékletnél már nem javasolt a nyárit használni, talán még azok az autósok is ismerik, akiket nem hoznak lázba az autók műszaki velejárói. Ha tartósan 7 oC fok alá csökken a hőmérő higanyszála, a hozzánk legközelebb lévő gumis általában már elérhetetlen, biztos, hogy a távolabbinál tudjuk intézni a gumicserét. És ha még akkor kezdjük az új téligumik beszerzését intézni, lehet, hogy a karácsonyi síelésre sem fogunk eljutni járművünkkel. Ezért kell mindig időben felkészülni az újabb szezonra!

Miért érdemes téligumit beszerezni?

Sose feledkezzünk meg arról a tényről, hogy a több tonnás autónk, amely rengeteg utast, kelléket, csomagtartót, utánfutót, kerékpárokat stb. elbír, lényegében négy tenyérnyi felületen érintkezik a közúttal. Természetesen az útburkolat épsége vagy hőmérséklete is meghatározza a tapadást, de a gumiabroncsok minősége alapvetően befolyásolja a menetbiztonságot. A zordabb időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva a gyártók a téligumikat ellenállóvá teszik a hideggel, a latyakos, hűvös idővel szemben. Az egyik legfontosabb kritériuma a biztonságos téli vezetésnek, hogy a gumi a hideg aszfalthoz tapadva ne váljon merevvé, a rugalmasságot biztosító szilika összetevő tartalmát jóval megnövelik a téligumikban a nyáriakhoz képest. A csúszásveszély elhárítása érdekében a téligumik mély profilmélységet kapnak, emellett a jeges, havas latyak elvezetését a lamellák és a kapaszkodóblokkok is segítik. A tagolt futófelület pedig elősegíti, hogy az autó sekély vízfelületen áthaladva se csússzon meg, hanem elvezesse a vizet és ne forduljon elő az aquaplaning esete, amikor a gumi és az út közé nagy mennyiségű víz préselődik és megszakad a gumi tapadása. Ilyenkor az autó kormányozhatatlanná válik, uralmunkat elveszíthetjük felette.

Biztonságos közlekedés új kerekeken

Mivel hazánkban a szélsőséges időjárási viszonyokat egyre gyakrabban tapasztalhatjuk, időben fel kell készülni az abroncscserére. A vezetési tapasztalatok azt mutatják, hogy a téligumik 4 mm-es profilmélységig biztonságosak. Egy új gumiszett profilja általában 8 mm-nél kezdődik, így sokáig használható biztonságosan.

Ha te is úgy érzed, hogy ideje lenne autódat megajándékozni egy új kerékszettel, nem kell rohanni az első autóalkatrész-kereskedésbe. Szerencsére már a neten is tudunk válogatni. Ha a pénztárca barát árak is fontosak és megbízható áruháztól szeretnél vásárolni, a Gumidirekt téligumi keresőjét is érdemes kipróbálnod. A portál legmegbízhatóbb gyártóktól szinte minden járműtípusra és méretre kínál gumikat. Csak az autótípusodnak kell megtalálni a legmegfelelőbbet és meglepetésektől mentes, biztonságos időszaknak nézel elébe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here