Tavaszváró programok a Budakeszi Vadasparkban

0
68

Miért várnád a tavaszt a szobában, ha testközelből is átélheted? A Budakeszi Vadaspark izgalmas programokkal várja a természet és az állatvilág szerelmeseit. Márciusban számos eseménnyel várják a családokat, az iskolai és óvodai csoportokat, valamint minden érdeklődőt, akik többet szeretnének tudni a környezetvédelemről, a felelős állattartásról, vagy csak egy kellemes tavaszi sétára vágynak az őshonos állataink társaságában.

 

Látogató Képző – március 3.

Március első programján a látogatók interaktív betekintést kapnak a Vadaspark mindennapjaiba. Megismerkednek az állatkerti, vadasparki működéssel az állatgondozók feladataival, akik megmutatják, hogyan gondoskodnak nap, mint nap az állatokról. A programot szakvezetések és látványetetések színesítik. Ez a nap kiváló lehetőség arra, hogy a látogatók közelebbről is megismerkedjenek az állatgondozók napi munkájával és a természetvédelem fontosságával.

Beporzók Napja – március 9.

A Beporzók Napján kitüntetett figyelmet kapnak a beporzó rovarok. A Vadasparkba látogatók megismerkednek a beporzók ökoszisztémára gyakorolt fontos szerepére. Az interaktív bemutatók és foglalkozások során ismerhetik meg, hogy miért nélkülözhetetlenek a beporzók a biodiverzitás fenntartásában és hogyan védelmezhetjük őket a mindennapokban.

Felelős Állattartás – március 16.

A Felelős Állattartás napján a hangsúly az állatok jólétének fontosságán és a tudatos állattartás alapelvein lesz. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az állattartással járó felelős gondolkodásra, kezdve a házikedvenc kiválasztásától, egészen addig, hogy miként lehet boldog és egészséges környezetet biztosítani kedvenceink számára.

Ébredő Erdő Ovi-Sulis Programok – március 21-22.

Tavasszal folytatódnak az ovi-suli foglalkozások. Március közepén az „Ébredő erdő” ovi-sulis programokkal várják az óvodás és iskolás csoportokat, ahol a gyerekek játékos, korosztályuknak megfelelő formában ismerkedhetnek meg a nyíló természettel. A programok célja, hogy a gyerekek erdőpedagógiai módszerekkel ismerjék meg az évszakok váltakozásának, erdei élővilágra gyakorolt hatását, ezáltal pedig közelebb kerüljenek a természetvédelemhez.

Éjszakai Szakvezetések

Nagyvadak Éjszakája: március 15. és 29.

Varázslatos Állatok: március 22. és április 5.

Az Éjszakai szakvezetések a Vadaspark záróra utáni életébe engednek betekintést. Az éjszakai túrákon a látogatók olyan egyedülálló élményben részesülnek, amelyekre napközben nincs példa. A Budakeszi Vadasparkban éjszakai életet élő állatok ilyenkor válnak aktívvá, láthatjuk őket vadászat vagy játék közben. Az éjszakai programok két tematikus szakvezetés formájában valósulnak meg. A Nagyvadak Éjszakája programon a túra a Bagoly soron és a Nagyvadas körleten vezet végig, ahol a macskabaglyok, hóbaglyok, fülesbaglyok, kuvik, sünök, őz, muflon, vaddisznó, dámszarvas, medve, farkasok és gímszarvas titkos életét ismerhetik meg a résztvevők. A Varázslatos Állatok szakvezetésen igazi mesebeli élményben lehet részünk. A szakvezető olyan különleges állatokat mutat be, akik boszorkányok, varázslók állataiként vagy mondák és hiedelmek által váltak híressé. A séta során a vadmacska, sakál, holló, róka, patkányok, nyestkutya, baglyok, galambok, gímszarvas, farkasok és a medve éjszakai életébe pillantanak bele a résztvevők.

A március 15-ei ünnepi hétvégén kinyit a Kalandpark, ahol 6 különböző nehézségű pályával várják a kicsiket és nagyokat, valamint elindul a 2022-ben átadott Törpevasút is.

A Budakeszi Vadaspark mindenkit szeretettel vár, aki az erdő kapujában, őshonos vadak között szeretné tölteni szabadidejét. További információk és jegyvásárlás a Budakeszi Vadaspark hivatalos weboldalán érhető el.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here