Tanévzáró koncertet tartottak a városházán

0
582

Péntek este, május 25-én tartották a Leopold Mozart Zeneiskola éves zárókoncertjét a városháza dísztermében. A Fejedelmi zenék Szászországból elnevezésű eseményen többek között J. S. Bach, H. Schütz, C. M. von Weber és F. Mendelssohn-Bartholdy műveit adták elő a zeneiskola növendékei és tanárai.

 

A megnyitón Soltész Anikó, a zeneiskola igazgatója köszönetet mondott Budaörs Város Önkormányzatának, a felkészítő tanároknak, a kollégáknak, a fellépő vendégművészeknek, a koncerten bemutatkozó diákoknak, valamint dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalinnak, az iskola címzetes igazgatójának, aki kigondolta a koncert tematikáját és összeállította a műsorát. Az esti koncerten felcsendülő művek zeneszerzői ugyanis mind Szászországhoz, azaz Németország egyik tartományához kötődtek valamilyen formában. Soltész Anikó azt is kiemelte, hogy a zene régen szolgálat volt, amelynek az egyik jeles képviselője J. S. Bach, aki Lipcsében kántorként templomi és pedagógiai szolgálatot is teljesített. A péntek esti koncertet az ő művei foglalták keretbe.

Az eseményen felcsendültek továbbá H. Schein, H. Schütz, C. M. von Weber, R. Schumann, C. P. E. Bach, A. Klughardt, G. P. Telemann és F. Mendelssohn-Bartholdy zeneművei is. A zenedarabokat a zeneiskola jelenlegi, illetve már végzett diákjai adták elő, valamint fellépett a tanári kamarakórus is.

Képes ízelítő a koncertről: