Támogassuk önkéntes tűzoltóinkat!

0
971

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület tagjai 2018-ban is tevékenyen vettek részt az oltásokban és mentésekben. Mint a közösségi oldalukon közzétett grafikonból kiderül, 26 tűzeset volt tavaly, 46 műszaki mentés és bizony 89 alkalommal riasztották őket tévesen.

A helyi lánglovagoknak ezek mellett minden évben minősítő gyakorlaton kell részt venniük, hogy megőrizzék önálló beavatkozó címüket, amit 2014. július 01-től birtokolnak. A szigorú szakmai feltételeknek a budaörsi önkéntesek 2018. június 15-én is megfeleltek, ami azt jelenti, hogy bizonyos káresetekhez hivatásos tűzoltók nélkül is vonulhatnak és oldhatják meg a tűzoltási és/vagy műszaki mentési feladatokat.

Az egyesület tagjai, szemben a hivatásos tűzoltókkal, ezt a munkát javadalmazás nélkül végzik, bár az állomány szakmai felkészültsége, eszközeinek, felszereléseinek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személy felkészültsége ugyanolyan szintű, mint a hivatásosoké. Ezért is esik nekik jól, amikor valamilyen formában pozitív visszajelzést kapnak a budaörsiektől, mint történt az például december 24-én délután. „Csengettek és egy fiatalember állt az ajtóban rengeteg süteménnyel. A Hollósy Cukrászat lepett meg minket mindenféle finomsággal és kívántak nekünk kellemes ünnepeket” – adták hírül.

Lévén, hogy egyesületről van szó, segíthetjük őket azzal is, ha az adóbevalláskor számukra ajánljuk fel azt a bizonyos 1%-ot!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here