Szeptember utolsó hétvégéjére budaörsi programajánlónk

0
1204

Idén is lesz Testvérvárosi Szüreti Mulatság, és Népmese napja is. Meg még sok más program vár ránk szeptember utolsó szombatjára, és vasárnap se érdemes otthon maradni. Viszont aki szeretné, már péntek este kikapcsolódhat. Egyelőre remek az idő, de sajnos az előrejelzések szerint lehet, hogy a hétvégére – ahogy a múlt hétvégén tette – megint elromlik.  De csak az idő…

SZOMBAT szeptember 29-én

 

Idén is lesz Testvérvárosi Szüreti Mulatság

Ezúttal szeptember 29-én  a Csiki Pihenőkertben. A szőlőt a testvérvárosainkkal közösen telepítették az összetartozást szimbolizáló “Európa Kertbe”. A beérett termésből bor készül, hagyományosan, kézi préseléssel és taposással. A vendégek Puláról, Kisújfaluról, Magyarkanizsáról és Bretzfedlről érkeznek, fogadjuk őket minél többen budaörsiként!   Bővebben ITT. és ITT.

Bakancskaland

Az idei Bakancskaland Teljesítménytúrára, amit évek óta szervez a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola,  8:30-kor gyülekező az iskola udvarán, a túra útvonala a budai hegyekbe vezet és a célba érés tervezett időpontja 14 óra. A részletek ITT.

Kézműveskedés

Újra indulnak az őszi kézműves-foglalkozások a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban. Szombaton 10-12-ig várják a gyerekeket, őszi díszek készítésére. Bővebben ITT.

A lakótelepi közösségi ház (Lévai utca) újdonsága: gombokból ékszer készítés, 11:30-től 13:30-ig tervezik.  Bővebben ITT.

Zene, buli, PostART

A PostART erre a szombat estére a Party Maffiát hívta vissza, akiket jól ismerhetünk a városi utcabulikról is. Este 8-tól fél 12-ig buli! A részletek ITT.

Szauna hétvége

A városi uszodában pedig szauna hétvége lesz, amikor különleges illatokkal öntik le a forró köveket. Bővebben: ITT.  Korábbi élménybeszámolónk ITT.

Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Az Állatok Világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark (Budaörsön nincs hasonló és itt van a szomszédban, ezért kerülhetett be helyi programajánlónkba) szeptember 29-én, szombaton, egész napos interaktív programdömpinggel várja az állatok szerelmeseit: lesz állatvédelemről szóló előadás, Állatijó Bemutató, kisállat tréning, madárgyűrűzés, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók! A részletek ITT.

A “LYRA” Dalkör 35 éves jubileuma

Érdekesek számodra a budaörsi sváb hagyományok? A régi dalokat is szereted? Egy kicsit még odébb van, de így időben beírhatod a naptáradba! A “LYRA” Dalkör szeptember 29-én (szombaton), 15 órától tartja 35 éves jubileumi ünnepségét a Jókai Mór Művelődési Központban.  Igaz, ez a dátum az újjáalakulás évfordulója, ahogy erről ez a meghívó is tanúskodik. A mostani meghívó pedig ITT.

Jótékonysági teniszverseny lesz

 „Érezzük jól magunkat együtt és egyúttal törődjünk az arra rászorulókkal” Szeptember 29-én Országos Jótékonysági Teniszversenyt szervez Lion Open néven a Budapest-Budaörs Horizont LIONS Klub. Aki nem nevezett a megadott határidőre, annak is érdemes 9 órára eljönni a Budaörsi Teniszcentrumba. Rossz idő esetén is megtartják, mert már áll a sátor. Bővebben ITT.

VASÁRNAP szeptember 30-án

Ingyenes kutyás bemutató, sok játékkal

A Dr Rex Kutyás Egyesület Budaörs Város Önkormányzatának támogatásával egy szuper programot szervez 2018. 09.30-án vasárnap, 9-15h között családoknak, akár kutyájukkal együtt. A helyszín az egyesület budaörsi tanpályája (Rákóczi utca 40.). Itt lesz a mindenki által ismert dr Varga Károly gyermekorvos is, Dr Rex segítő kutyájával. IDE kattints a részletekért!

Népmese Napja

Népi ügyességi játékok, kukoricás játszótér,népi babakonyha, kézműves foglalkozás, mézeskalácssütés, állatsimogató, pónilovagoltatás. A meghívó ITT.

De már PÉNTEK (szeptember 28-án) estére is van ajánlatunk!

A lakótelepi közösségi házban 18 órától Hogyan Gyógyuljunk EFT technikával! címmel lesz egy érdekesnek ígérkező előadás. (ITT a meghívó.)

A Templom téren a Szertár étteremben a Budaörsön élő, ismert zenész Gerendás Péter énekel és gitározik, este 8-tól 11-ig. Bővebben ITT.

Sík Sándor emlékest

A Magyar Történelmi Szalon szervezésében pedig 18 órától„Viselős az idő! – Meg kell születni már” címmel Sík Sándor piarista szerzetes, költőhalálának  55. évfordulója  emlékeznek. Bővebben ITT írtunk róla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here