Jótékonysági teniszverseny lesz

0
1363

„Érezzük jól magunkat együtt és egyúttal törődjünk az arra rászorulókkal”

Szeptember 29-én Országos Jótékonysági Teniszversenyt szervez Lion Open néven a Budapest-Budaörs Horizont LIONS Klub.

Dr. Kutsch Zoltán a helyi csoport elnöke –  a LIONS volt magyarországi kormányzója – kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy bár tevékenységüket már tavaly megkezdték városunkban, hivatalosan az idén nyáron jegyezte be őket a LIONS Clubs International, vagyis a Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége, ami százéves múlttal a világ legnagyobb civil jószolgálati klubhálózata. Hazánkban közel 40 LIONS Klub van, és a tagok száma mintegy ezer. Missziójuk, hogy a közösség önkéntes szolgálatán keresztül segítsék a rászorulókat.

A klub által meghirdetett teniszverseny célja, hogy „kellemes környezetben, jó hangulatú sport-program keretében erősítse a résztvevők között a barátságot, tegye lehetővé, hogy a LIONS eszmeisége érvényesüljön, vagyis érezzük jól magunkat együtt és egyúttal törődjünk az arra rászorulókkal, most különösen a fiatalokkal. A verseny szponzorainak támogatását közvetlenül hátrányos helyzetű (állami gondozott, mozgássérült, vagy súlyosan beteg) sportolni vágyó, vagy aktívan sportoló gyermekekre fordítjuk majd” – tette hozzá a csoport elnöke.

A verseny fő szervezője a budaörsi klub egyik alapító tagja Straub Katalin, a Budaörsi Sport Club karate szakosztályának vezetője. Aki szabadidejében maga is szívesen teniszezik. Katalin elmesélte, hogy két csoportba várják az elsősorban amatőr felnőtt teniszezőket. Egyrészt az országból mindenhonnan a LIONS Klub tagjait, másrészt Budaörsről és vonzáskörzetéből a „fehérsport” szerelmeseit. Természetesen lesz nevezési díj is, mert bár a szervezés költségeit (pályabérlet, labda, jutalmak stb.) a klub állja, a nevezési díjból befolyt összeget szeretnék a hátrányos helyzetű gyerekek sportolásának támogatására fordítani.

A verseny védnökei: Wittinghoff Tamás Budaörs város polgármestere, dr. Chrabák László a LIONS Clubs International magyarországi Kormányzója. A  versenyigazgató Csoknyay Bertalan a Budaörsi Teniszcentrum tulajdonosa, aki egyben a verseny támogatója is. A versenybíró pedig Komáromi Gábor a BSC tenisz szakosztályának a vezetője.

A verseny időpontja tehát: 2018. szeptember 29-én 9 órától. A helyszíne:  a Budaörsi Teniszcentrum (Baross u. 161.). A nevezési határidő 2018. szeptember 26-ig 22 óra. Nevezni kizárólag elektronikus úton, a lionsopen1@gmail.com címen lehet.

A verseny kiírás

 LIONS OPEN Országos Jótékonysági Teniszverseny

2018 Budaörs

A verseny célja:

A verseny célja, hogy kellemes környezetben, jó hangulatú sport-program keretében erősítse a résztvevők között a barátságot, tegye lehetővé, hogy a LIONS eszmeisége érvényesüljön, vagyis érezzük jól magunkat együtt és egyúttal törődjünk az arra rászorulókkal – most különösen a fiatalokkal. A verseny szponzorainak támogatását közvetlenül hátrányos helyzetű (állami gondozott, mozgássérült, vagy súlyosan beteg) sportolni vágyó, vagy aktívan sportoló gyermekekre fordítjuk.

A verseny szervezője a Budapest-Budaörs Horizont LIONS Klub (2040 Budaörs, Fodros u. 15/B)

A verseny védnökei:

Wittinghoff Tamás Budaörs város polgármestere

Dr. Chrabák László a LIONS Clubs International magyarországi Kormányzója

Versenyigazgató:

Csoknyay Bertalan a Budaörsi Teniszcentrum tulajdonosa, aki egyben a verseny támogatója is.

Versenybíró:

Komáromi Gábor BSC tenisz szakosztályvezető

A verseny időpontja:

  1. szeptember 29. 09,00 órától

A verseny helyszíne:

2040 Budaörs, Baross u. 161. (Honlap: www.budaorstenisz.hu)

Nevezési határidő 2018. szeptember 26. 22,00 óra.

Nevezni kizárólag elektronikus úton, a lionsopen1@gmail.com címen lehet.

Külön verseny kerül lebonyolításra a LIONS tagjai és külön a TÁMOGATÓK számára.

Mindkét versenycsoportban nevezni lehet női, férfi egyéniben, női, férfi párosban és vegyes párosban, amit természetesen külön sorsolunk, és amelyekben külön is hirdetünk eredményt. LIONS tag versenyző pár hiányában közösen indulhat nem a szervezethez tartozó versenyzővel a TÁMOGATÓK kategóriájában.

Regisztráció:

  1. szeptember 29. 8,00-8,45 óráig

Verseny sorsolása:

  1. szeptember 29. de. 09,00 óra

Nevezési díj egyéniben 7.000 Ft/fő, párosban 5.000 Ft/fő

Lebonyolítás: a LIONS és a TÁMOGATÓK versenye külön kerül lebonyolításra. Módja függ a résztvevők létszámától, de lehetőség szerint egyenes kiesés, az első fordulóban kiesettek részére vigaszággal. A mérkőzések 7 nyert játékig tartanak, 6:6 -os játszmaállásnál tie-break.

Díjazás: 1. helyezettek kupa, 2., 3., helyezettek érem, valamennyi résztvevőnek oklevél.

A LIONS Vándorserleg a klubok közötti verseny alapján, az értékelési tradíciók fenntartásával kerül odaítélésre. A Serleget az elnyerő LIONS Klub 1 évig őrizheti.

További tudnivalók: a verseny 5 szabadtéri pályán lesz lebonyolítva, rossz idő esetén sátorban kerül rá sor.  A verseny helyszínén a versenyzők számára büfé üzemel. Minden résztvevő és kísérőik, családtagjaik -10% kedvezményt kapnak a szomszédos Oliva étteremben az étel fogyasztásra.

Fogadás, megnyitó: a versenyt megelőző este szeptember 28-án 18,00 órakor vacsorával egybekötött fogadást tartunk, ahol a polgármester és a LONS magyarországi kormányzója megnyitja a tornát, majd lehetőség lesz barátkozásra, kellemes beszélgetésre, egymás jobb megismerésére és egy finom vacsorára is. (A vacsora ára 4.000 Ft/fő, a családtagokat is szívesen látjuk.)

Szállás: igény esetén szívesen állunk minden résztvevő rendelkezésére és keresünk megfelelő szállást. Az igényeket kérjük jelezni a lionsopen1@gmail.com -ra!

Mindenkinek további kellemes nyarat, sok vidám teniszélményt és jó felkészülést kívánunk!

Budaörs, 2018. július 27.

 

Dr. Kutsch Zoltán s.k.                                                              Straub Katalin s.k.

LIONS volt magyarországi kormányzója 2002-2003                                  Szervező Bizottság Elnöke

a Budapest-Budaörs Horizont LIONS Klub elnöke               a Budapest-Budaörs Horizont LIONS Klub tagja