Jótékonysági teniszverseny lesz

0
466

„Érezzük jól magunkat együtt és egyúttal törődjünk az arra rászorulókkal”

Szeptember 29-én Országos Jótékonysági Teniszversenyt szervez Lion Open néven a Budapest-Budaörs Horizont LIONS Klub.

Dr. Kutsch Zoltán a helyi csoport elnöke –  a LIONS volt magyarországi kormányzója – kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy bár tevékenységüket már tavaly megkezdték városunkban, hivatalosan az idén nyáron jegyezte be őket a LIONS Clubs International, vagyis a Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége, ami százéves múlttal a világ legnagyobb civil jószolgálati klubhálózata. Hazánkban közel 40 LIONS Klub van, és a tagok száma mintegy ezer. Missziójuk, hogy a közösség önkéntes szolgálatán keresztül segítsék a rászorulókat.

A klub által meghirdetett teniszverseny célja, hogy „kellemes környezetben, jó hangulatú sport-program keretében erősítse a résztvevők között a barátságot, tegye lehetővé, hogy a LIONS eszmeisége érvényesüljön, vagyis érezzük jól magunkat együtt és egyúttal törődjünk az arra rászorulókkal, most különösen a fiatalokkal. A verseny szponzorainak támogatását közvetlenül hátrányos helyzetű (állami gondozott, mozgássérült, vagy súlyosan beteg) sportolni vágyó, vagy aktívan sportoló gyermekekre fordítjuk majd” – tette hozzá a csoport elnöke.

A verseny fő szervezője a budaörsi klub egyik alapító tagja Straub Katalin, a Budaörsi Sport Club karate szakosztályának vezetője. Aki szabadidejében maga is szívesen teniszezik. Katalin elmesélte, hogy két csoportba várják az elsősorban amatőr felnőtt teniszezőket. Egyrészt az országból mindenhonnan a LIONS Klub tagjait, másrészt Budaörsről és vonzáskörzetéből a „fehérsport” szerelmeseit. Természetesen lesz nevezési díj is, mert bár a szervezés költségeit (pályabérlet, labda, jutalmak stb.) a klub állja, a nevezési díjból befolyt összeget szeretnék a hátrányos helyzetű gyerekek sportolásának támogatására fordítani.

A verseny védnökei: Wittinghoff Tamás Budaörs város polgármestere, dr. Chrabák László a LIONS Clubs International magyarországi Kormányzója. A  versenyigazgató Csoknyay Bertalan a Budaörsi Teniszcentrum tulajdonosa, aki egyben a verseny támogatója is. A versenybíró pedig Komáromi Gábor a BSC tenisz szakosztályának a vezetője.

A verseny időpontja tehát: 2018. szeptember 29-én 9 órától. A helyszíne:  a Budaörsi Teniszcentrum (Baross u. 161.). A nevezési határidő 2018. szeptember 26-ig 22 óra. Nevezni kizárólag elektronikus úton, a lionsopen1@gmail.com címen lehet. (A verseny teljes kiírása ITT található.)