Szélesebb körben elérhető a mesterbiztosítás

0
823

A Magyar Építőipari Szakemberek Közössége – amit a budaörsi központú Mapei Kft. alapított 2016-ban – minden építőiparban dolgozó szakembernek elérhetővé tette kedvezményes csoportos felelősségbiztosítását. A nyitásra azért került sor, mert ez év szeptember 1-jétől az építő szakmák újabb körének kell kötelezően biztosítást kötni.

Szeptembertől felelősségbiztosítással kell rendelkezniük a villanyszerelést és vízközmű bekötést végző szakembernek és vállalkozásoknak. A 219/2017. VII.31; 220/2017. VII.31 kormányrendeletek 1 millió forint értékű biztosítást tesznek kötelezővé a munkavégzésből eredő esetleges károk megtérítésére. Számukra jelenthet könnyebbséget a szakemberek igényeire szabott kedvező árú biztosítás.

A „szakik” között csak mesterbiztosításnak nevezett konstrukciót a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége dolgozta ki, miután januárban ugyanígy kormányrendelet, a 353/2016. XI.18. számú tette kötelezővé a felelősségbiztosítást az építőipari kivitelezőknek.

„Akkor a magunk bajával voltunk elfoglalva, nem is gondoltunk rá, hogy bővülhet a biztosításra kötelezettek köre, csak a kivitelezőkre koncentráltunk a biztosítás létrehozásánál. Azonban a konstrukció kis változtatás után lényegében minden építőipari tevékenység esetén elérhetővé vált. Remélem sokaknak tudunk majd segíteni” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A felelősségbiztosítás a szervezet legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartozik, január óta több mint 230 építőipari kivitelező vállalkozás és vállalkozó vette igénybe. A publikussá tett „mesterbiztosítás” megfelel a villanyszerelést és vízközmű bekötést végző szakemberekre vonatkozó kormányrendelet előírásainak, igénybevétele egyszerű, transzparens és gyors. Az egyetlen kitétel, hogy az igénybevételhez a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége tagjának kell lenni, ami azonban kötelezettségekkel nem jár. További információk: ITT

Forrás: sajtóanyag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here