Szavazz arra az orvosra, aki megmentett!

0
2317

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” azért hozta létre, hogy minden évben megköszönhessük az orvosoknak az értünk végzett munkájukat. Az idei a jelölést lezárult és március 30-ig lehet a listára felkerültekre szavazni.

Mi két budaörsit találtunk rajta. Az egyikük dr. Ritter Gergely háziorvos, tüdőgyógyász, aki generációkat gyógyít a lakótelepen és Kamaraerdőben található rendelőjében, és az egész városban, ahova éppen hívják. A másik dr. Ferencz János sebész, traumatológus, aki többek között a Budaörsi Egészségügyi Központban rendel. Aki a szavazásnál rá szeretne keresni, a budapestiek között találja meg. Ők azok, akik már többször megmentették betegeik életét, de legalábbis enyhítettek fájdalmukon, segítettek abban, hogy akár betegen is minőségibb életet tudjunk élni.

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki az adott év 7 közönség díjasát, és az alapítvány ezen felül 2 szakmai díjat is átnyújt minden évben.

A szavazás menete: először ki kell választani, hogy kire szeretne szavazni (a nevét írja be és a rendszer feldobja), majd a „szavazok” gombra kattintva egy automatikus e-mailt küldenek vissza a megadott e-mail címre, melyet meg kell erősíteni, mert a szavazatát csak ez érvényesíti. Egy e-mail címről csak egy szavazat küldhető el.

A budaörsi jelöltekről:

Dr. Ferencz János az Országos Baleseti Sebészeti Intézetben 1973 és 1986 között, ahol gyógyító, oktató és tudományos munkában egyaránt részt vett. 1985-ben adjunktusi kinevezést kapott. A Szent János Kórház Baleseti Sebészeti Osztályán, 1986 óta részlegvezetőként és ügyeletvezetőként dolgozik. Jelenleg osztályvezető helyettes főorvosként végzi munkáját. Az elmúlt években német és osztrák tanulmányutakon és szakirányú továbbképzéseken, tanfolyamokon vett részt. Hazai és nemzetközi kongresszusok aktív résztvevője. Számos közlemény és előadás szerzője, társszerzője. Nyelvismerete: német. Intézetünkben a baleseti sebészeti szakrendelésen látja el a betegeket.

Dr. Ritter Gergely régi budaörsi családból származik. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel szerzett diplomát. Először tüdőgyógyászatból szakvizsgázott és Törökbálinton, a Pest megyei Tüdőgyógyintézetben dolgozott közel másfél évtizeden át. Közben számos kongresszus előadójaként, tudományos publikációk szerzőjeként szerzett magának szakmai hírnevet. 1996-ban sikeresen pályázott meg egy háziorvosi praxist Budaörsön, háziorvostanból is szakvizsgát tett, és azóta gyógyítja településünk lakóit. Megnyerő személyiségét városszerte nagy tisztelet övezi, megfontolt, toleráns, őszinte szavait sokan tekintik mértékadónak Budaörsön. 1996-tól – egy ciklus kivételével – önkormányzati képviselő is.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here