Sokan adtak le veszélyes hulladékot

0
1059

Sikeresen lezajlott  a veszélyes hulladékgyűjtés szeptember 15-én szombaton Budaörsön.

Már kora délelőtt sorban álltak az autók, hogy rakományaikkal behajtsanak az Ifjúság utcai parkolóba a konténerek és a kamionok elé, a BTG munkatársai pedig mindenkit a hozott anyagoknak megfelelően irányítottak az autó- és kerékpárgumikhoz, a számítástechnikai eszközökhöz, a festékekhez és így tovább. Azoknak, akik gyalogosan érkeztek, nem kellett várakozniuk.

Hogy délután 4-ig milyen fajta hulladékból mennyi gyűlt össze egyelőre nem tudjuk, de kérdéseinket megküldtük a BTG-hez és amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. (Megérkeztek a BTG-től a válaszok: ITT olvashatóak.)

A veszélyes hulladékokon kívül van még sok minden egyéb, ami nem való a kommunális vagy a szelektív gyűjtőkbe. Például bútordarabok, biciklik, egyebek. Ezeket a lakótelepen a társasházak bejárati ajtajára kiragasztott tájékoztatás szerint október 6-án lomtalanítás keretében lehet kihelyezni.

Ezzel kapcsolatban a BTG honlapján annyit találtunk, hogy a „BTG Nonprofit Kft. hulladékszállítási divíziója 2018. június 30-án befejezte tevékenységét Budaörsön. A továbbiakban (2018. július 1-től) a már jelenleg is közszolgáltató státuszú ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. végzi a komplex hulladékszállítási tevékenységet (kommunális-, zöld-, szelektív hulladék, házhoz menő lomtalanítás) városunkban, az eddigiek szerint megszokott formában és rendszerben.” És egy másik bejegyzésben ez áll: „2018. július 1-től ÉTH Nkft. (Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft) hivatalos közszolgáltató státuszban szállítja a lomot Budaörsön. Az eddigi rendszerhez igazodva az ingatlantulajdonosok igénybejelentése alapján, egyeztetett napokon látja el ezt a szolgáltatást. A lomtalanítás minden előfizető ügyfelünk számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig, ingyenesen vehető igénybe. A lomtalanítási hulladék elszállítására a 2018. évben szombatonként, 8:00 és 17:00 óra között kerülhet sor!” Illetve leírják még, hogy mi számít lomhulladéknak: „A lom egyrészről nagy darabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényzetben nem helyezhető el, másrészről kisebb, elhasználódott, megunt vagy funkciójukat vesztett textil, fém, fa, műanyag stb. alapanyagú tárgyak gyűjtőneve. Ez utóbbiak esetében a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve, dobozolva kerülhetnek elszállításra.”

Az érdi szolgáltató honlapján nem találtunk erről információt, bár már bővült Budaörs aloldallal.

 

Képek a veszélyes hulladékok begyűjtéséről:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here