Sikeres volt a Budaörsi Évindító bridzsverseny

0
889

A Budaörsi Bridzs Klub évindító versenyét 2017. január 28-án, szombaton rendezték meg a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében, ahol Gál Péter és Kovács András vitték el az első helyezettnek járó díjat. 

A Budaörsi Évindító egy nagy érdeklődésre számot tartó kétfordulós mesterpontszerző párosverseny, ahol a mai napon 47 pár mérte össze a tudását. A játék menete: 2×22-24-es leosztás, előre leosztott partik, Bridgemate-tel. (Ez a kézi számolást helyettesíti, így feszesebb a verseny menete, párosversenyen pedig azonnal látható az eredmény, és az is, hogy a többiek mit játszottak egy-egy partiban.) A versenyen a 2007-es szabálykönyv, a Magyar Bridzs Szövetség 2016-os versenyszabályzata és a zéró tolerancia volt érvényes, valamint csak kék és zöld licitrendszerek voltak játszhatók. A zsűri feladatkörét Hoffmann Tamás, a Budaörsi Bridzs Klub klubvezető alelnöke, valamint Kovács Gergely, a klub elnöke látta el.

Az 1-3. helyezett párok (Gál Péter-Kovács András, Vass Kata-Blancz Tamás, Szilágyi László-Kotányi Balázs) gyönyörű serlegeket és ajándéktárgyakat, a 4-6. helyezett párok (Szalka Júlia-Kalmár Zoltán, Lovas Júlia-Tichler Krisztián, Véghelyi Mária-Láng Róbert) pedig érmeket és ajándéktárgyakat nyertek. Az amatőr versenyzők között (azok a párok tartoznak ide, ahol mindkét játékos 2000 örök mesterpont alatti) a Boros Katalin-Sápi Vilmos páros hozta el a fődíjat, őket követte a második helyen Nádasi György és Rózsa János kettőse, valamint a harmadik helyezett Csurgai Márta és Füzes László párosa. A legjobb Bubi Klub-os különdíját Fancsovits Rita-Kovács Tamás párosa nyerte, a legjobb házaspár pedig Mezei Katalin és Honti László kettőse lett.

A Budaörsi Bridzsklub heti rendszerességgel tart klubversenyeket a Városi Ifjúsági Klubban, valamint rendszeresen szerveznek nagyobb versenyeket is, mint a mai, amelyeket nagy érdeklődés kísér. Ezen kívül a játék tanítására is nagy hangsúlyt fektetnek: a következő kezdőcsoportjuk előreláthatóan szeptemberben indul.

A klubról következő cikkünkben olvashatnak bővebben: https://www.budaorsinaplo.hu/archivum/sport/bridzs-ez-a-jatek-csak-oromet-hoz-mindenki-eletebe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here