Örömfutás: az első Yours Truly a RunÖrs szervezésében

0
1024

Volt aki 50 kilométert is futott tegnap az első budaörsi Yours Truly-on, amit a RunÖrs szervezett. E sorok írója pedig 12,58 kilométerrel büszkélkedhet, illetve a fő feladata az volt, hogy megafonon tájékoztassa és biztassa a többieket.

Szeretsz futni? És hidegben is? Tegnap 18-an válaszoltak a kérdésre igennel, legalábbis ennyien vettek részt január 29-én a RunÖrs által kevesebb mint egy hét alatt megszervezett eseményen, az első budaörsi Yours Truly-on.

oklevélDe mi is az a Yours Truly? Egy finn kezdeményezésű nemzetközi futás az év leghidegebb időszakában. Ez pedig minden év január és február utolsó vasárnapja. Egy verseny, másik szemszögből nézve egy hatalmas közös örömfutás, ki minek érzi. Egy dolgot muszáj csak csinálni ezen a napon: futni. Mindegy, hogy egyedül vagy társaságban és mindegy, hogy hol és mennyit, majd futás után az eredményt rögzíteni az alábbi linken: http://www.futas.net/yourstruly/run-yourstruly2017.php. Ugyanitt kedvünkre szemezgethetünk a többi futás részleteiről. Fényképet is lehet mellékelni. Ez egy bizalmon alapuló verseny, hisz mindenki magának méri a távot és az időt, és olyan adatokat küld el, amilyeneket akar. Két kiemelt táv van, ami külön táblázatban jelenik majd meg: 25 és 50 kilométer. Ehhez a két távhoz külön oklevél is letölthető, saját névre szólóan. Erre az alkalomra találta ki a RunÖrs, az egyik budaörsi hobbifutókból álló csapat, hogy a rendszeresen kedden 7 órakor kezdődő futás mellett (ekkor a Herman Ottó Általános Iskola elől indulnak), ezúttal vasárnap is találkoznak.

A két főszervező Csontos Balázs és Nyári Zoltán már tavaly is részt vett a Yours Truly-on, csak akkor még nem Budaörsön. De mivel már helyben is adott a futócsoport és a helyszín, nem tartott sokáig, míg kitalálták a megfelelő útvonalat, ami minél kevesebb autósforgalommal járt. A nagyon jó hangulatú rendezvény tehát a budaörsi városi uszoda elől indult 10 órakor, és 2,5 kilométeres pályát jelöltek ki az összegyűlteknek. A startnál frissítő állomás is segítette a futókat és e sorok írója, mint szpíker folyamatosan biztatta az ott körözőket.

„Nagyon élveztem a RunÖrs Yours Truly rendezvényét. A frissítés kitűnő és remek a szervezés. Bár egy terepfutáson is voltam ez előtt, ki nem hagytam volna a budaörsi eseményt” – nyilatkozta lapunknak az egyik résztvevő, Kovács Gábor, aki mellé be is álltam egy körre.

Csontos Balázstól pedig azt tudtuk meg, hogy ez volt az első 50 kilométeres ultratávú futása. „Szinte végig Nyári Zoltánnal közösen róttuk a köröket – mondta -, aminek a végén mindig tartottunk egy kis frissítési szünetet. Szerencsére többen velünk tartottak, volt amikor  Angyal Zsuzsival, Kaczur Julcsival és Stanitz Bernivel mentünk, de négy körre te is csatlakozoztál hozzánk, így a jó hangulat folyamatosan garantált volt  Jakab Szabolcs hátát háromszor láthattam, ami azt mutatta, hova kell fejlődnünk a következő években. Egészen 48 kilométerig jól ment a kocogás, de utána valami erő dolgozott ellenem, így nagyon megszenvedtem a végét. Nagyon jókor jött Sziszkó lelkesítő beszéde, erőt adott minden körnél, de különösen az utolsó kilométerekben volt rá nagy szükség. Nagyon örülök, hogy teljesítettem a kitűzött célt!”

„Félve álltam oda a rajthoz, de motiváló volt, hogy többen is próbálkoznak rajtam kívül ezzel a távval” – ez már a példakép, Jakab Szabolcs beszámolója. –  “Az első tíz kilométer során még volt társam, akivel tudtam beszélgetni, azután már csak a frissítőpontnál lévő emberek társasága okozott örömöt. Nagyon jól esett a futótársak biztatása is. Bár 30 kilométernél már elkezdtem unatkozni, mivel nem zenével futok, ezért sokat gondoltam a barátnőmre, aki most nem tudott itt lenni és húzni engem. Az unalom elűzésére végül két cukorka elszopogatása volt a megoldás. A holtponton pedig a lábaim akadályoztak meg abban, hogy feladjam, mert automatikusan vittek tovább. Számomra is meglepetés az elért eredmény.”

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy egy ilyen remek futócsoport tagja legyen, megtalálja őket például a Facebookon, RunÖrs név alatt, vagy keddenként 19 órakor a Herman Ottó iskolánál.

A résztvevők és a megtett kilométerek száma:

Todoruc  László 5 km

Kaczur Julianna 5km
 Gyalog András  10 km
 Angyal Zsuzanna 15 km
Stanitz Bernadett 15,4 km
Kincsné Kun Anita  10 km
Mezei Ildikó 15 km

Csáti Tímea  15 km
Kovács Gábor 2,5 km-et

Gellért Sanyi: 30 km
Gellért Ibi: 20 km
Gellért Dani: 17,40 km
Gellért Csenge (5 éves): 2,5 km

lukács szilviLukács Szilvia (Sziszkó) 12,58 km
Lukács Albert Blue 42,2 km,
Csontos Balázs 50 km

Jakab Szabolcs 50 km

Nyári Zoltán 50 km

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here