Régi és új bérlők a Terraparkban – „nem mindegy, hol fogadjuk a vendégeinket”

0
292

„A budaörsi irodapiacon a csaknem 30 éves tapasztalataink alapján mi derűlátók vagyunk, mert a felénk meglévő bizalom a bérlők részéről töretlen, és hűséggel ismerik el a gazdasági környezet változásaihoz rugalmasan alkalmazkodó üzletpolitikánkat.”

Nehéz általános igazságokat megfogalmazni a jelenlegi budapesti és vonzáskörzetébe tartozó irodapiacról, de az tény, hogy a 2020-ben kitört járvány, majd a gazdasági kilátások romlása minden területre kihatással volt, van. Budaörsön, a Terraparkban milyen irányba változott a helyzet a Terranews utolsó, tavaly év végi megjelenése óta? – kérdeztük a Terrapart Kft. kereskedelmi vezetőjét, Szilágyi Évát. Bár nagyon sok bizonytalansági tényező szerepel a jövő évi terveinkben mind az energiaárakra, mind az alvállalkozóink áremeléseire, mind a minket körülvevő gazdasági és egyéb környezetünkre vonatkozóan, nagy előnyünk, sok más versenytársunkkal szemben, hogy cégünk nemcsak bérbe adja az irodákat, hanem helyben dolgozó munkatársakkal magunk üzemeltetjük azokat. És a budaörsi irodapiacon, a csaknem 30 éves tapasztalataink alapján mi derűlátóak vagyunk, mert a felénk meglévő bizalom a bérlők részéről töretlen, és hűséggel ismerik el a gazdasági környezet változásaihoz rugalmasan alkalmazkodó üzletpolitikánkat.”

Míg Budapesten jelenleg kevés új szerződésről adnak számot az irodaházak üzemetetői és a cégek inkább hosszabbítanak, itt a Terraparkban mennyire tapasztalják ugyanezt? – faggattuk tovább a kereskedelmi vezetőt. „Ahogy az a lenti listából is látszik, számos új szerződést is kötöttünk amellett, hogy ugyanilyen számban hosszabbítottak is bérlőink és bővülés is történt az utóbbi időszakban. Mint már említettem, igyekszünk rugalmasak lenni, például ha valaki kisebb területről nagyobba szeretne átkerülni, vagy fordítva, csökkent a bent dolgozóik száma és ezért kisebb irodát szeretnének, azt biztos, hogy megoldjuk, akár több szereplős cserékkel. – kaptunk választ. Hozzátéve, hogy bár a járvány miatt valóban megjelent az otthoni munkavégzés, azóta azért kiderült, hogy vannak hátrányai is.

A TERRAPARK KFT. AZ ELMÚLT HÁROM HÓNAPBAN AZ ALÁBBI CÉGEKKEL KÖTÖTT ÚJ SZERZŐDÉST:
Agroprofil Kft.
D2 épület, 35 m2
Ariston Hungária Kft.
C tömb 644 m2
IMCD Hungary Kft.
C tömb 259 m2
Budaörs Város Önkormányzata
D3 épület 32 m2
ROTO Slovenija
D12 épület 30 m2
Bowman-Architect Services Kft.
a D11 épület, 33 m2

HÁZON BELÜL TALÁLTAK MEGOLDÁST
IMCD Hungary Kft.
, Antal Szabolcs régió igazgató
Az IMCD Hungary Kft. egy multinacionális, vegyipari alap
anyagok disztribúciójával foglalkozó cég leányvállalata.  „A Terraparkkal 2017-re nyúlik vissza a kapcsolatunk, amikortól egy kisebb irodát béreltünk. A bővülést követően cégünknek nagyobb irodára volt szüksége, amely során több opciót mérlegeltünk, mégis „házon belül” sikerült megtalálnunk a megoldást. És hogy mi szólt a Terrapark mellett? Az évek óta fennálló kapcsolat miatt a Terrapark helyzeti előnyből indult. Szó szerint és képletesen is, hiszen a kiváló személyes kapcsolat mellett a földrajzi elhelyezkedése is rendkívül előnyös számunkra, a környéket nem utolsó sorban remek infrastruktúrája miatt megszerettük. Dolgozóink számára a munkába járás könnyen megoldható, hiszen jellemzően a környékbeli településekről érkeznek az irodába, elkerülve az esetleges Mindent egybevéve nagy örömünkre szolgált a szerződés aláírása és izgatottan, tervekkel tele várjuk az új, inspiráló környezetben történő
munkavégzést.”

BUDAÖRSÖN BELÜL KERESTÉK AZ ÚJ HELYÜKET
Honda Motor Europe Limited
Magyarországi Fióktelep, Váradi Szabolcs értékesítési vezető
„Vállalatunk 100%-ban japán tulajdonú, amely egy globális
méretű, idén 75 éves Honda járműgyár óriást képviselünk fióktelepként a magyarországi piacon. Operatív szempontból az ausztriai Bécs mellett lévő Közép-Európai Honda irodához tartozunk, így nem csak a budaörsi, de a wiener neudorfi irodából is történik a Honda üzletmenet irányítása.
A Honda egyébként már a 90-es évek elejétől jelen van Magyarországon, amely képviselet most már 25 éve folyamatosan Budaörs területén működik. Ezt az időszakot két részre bonthatjuk, az első fázisban egy különálló irodát béreltünk, amelyet a Honda európai szervezeti átalakulása miatt vissza kellett adnunk, mert a megváltozott operációnak már túlságosan nagy és költséges volt. Ezért váltanunk kellett, de abban biztosak voltunk, hogy Budaörs területét nem kívánjuk elhagyni, mivel kitűnő adottságokkal, infrastruktúrával rendelkezik. Számos lehetséges helyszín megvizsgálása után jutottunk arra a döntésre, hogy a legjobban tesszük, ha a Terraparkban telepedünk le, amely éppen 6 évvel ezelőtt történt és egy percig sem bántuk meg, mivel kellemes környezetben van, jól megközelíthető, kellően modern, számos szolgáltatás percek alatt elérhető és nem utolsó sorban a 3. emeleti irodából kellemes látványt nyújtanak a budai hegyek is. Arról nem is beszélve, hogy a bérelt mélygarázs állásunkat elektromos autó töltővel is el láthattuk, így a Honda e töltése sem jelent számunkra gondot.”

NEM MINDEGY, HOL FOGADJÁK PARTNEREIKET
AGROPROFIL Kft.
, Fehér József ügyvezető
Az AGROPROFIL Kft. 30 éve működő tervezőiroda, mely kizá
rólag élelmiszer üzemek tervezésére szakosodott. Azért fontos megjegyeznem, mert ezen a területen a tervezés során olyan követelmények merülnek fel az üzem kialakítása, a hatósági engedélyeztetés, valamint az üzemeltető részéről, melyet egy általános tervezőiroda nem minden esetben ismer. Referenciáink között elsőssorban állati eredetű feldolgozó üzemek (vágóhíd, baromfi feldolgozó üzem, húsüzem, hűtőház) értendők, ez a fő profilunk. Partnereink országosan ismert nagy vállalatok (PICK Zrt. KOMETA Zrt. Privát Hús Kft. Tamási Hús Kft. Duna-Döner Kft. KAISER FOOD Kft.), de számtalan kis- és nagyüzemi feladat is a munkánk részét képezi. Ezen kívül tervezési tevékenységünk felölel egyéb területeket is (készétel gyártás,
fagyasztott pékáru üzem stb.).

Vállalásaink közé tartoznak: előtervek készítése, pályázati anya
gok elkészítésében valók közreműködés, engedélyezése és kiviteli tervek, műszaki ellenőrzés.
A Terraparkba azért költöztünk, mert a korábbi újbudai irodánk
a járvány idején már nagynak bizonyult, és mivel én magam használom elsősorban a helyiséget és Biatorbágyon lakom, a Terrapark könnyebben megközelíthető. Az irodaház színvonala és környezete pedig erősíti a hozzánk látogatókban cégünk imázsát, nem mindegy, hol fogadjuk őket.

KÉRDEZZ BÁRMIT, ÉS AZ ALKALMAZÁS VÁLASZOL!
Bowman-Architect Services
Boa László ügyvezető, tulajdonos

Cégünk 2020-ban alakult, alapítója és tulajdonosa Boa László. Az alapítás óta dinamikusan fejlődő mesterséges intelligencia (AI) fejlesztő vállalkozássá váltunk. Az AI technológiai megoldások iránti növekvő kereslet és a piaci igényekre való gyors reagálásunk révén, a Bowman sikeresen terjeszkedett a legkülönbözőbb iparágakban. Cégünk egyedi mesterséges intelligencia alapú megoldások tervezésével és bevezetésével foglalkozik. Megoldásaink elsősorban un. B2B megoldások. A legújabb GPT/ChatGPT alapú fejlesztéseink segítségével ezt az egyre népszerűbb technológiát már nem csak az eddig látott klasszikus “chat” felületen használhatjuk, hanem akár a megszokott informatikai rendszereinkbe beágyazott módon is, a háttérből segítve a munkánkat.
Ezen felül még olyan innovatív megoldásokat is kínálunk, mint
például az AI-támogatott felsővezetői coaching és tanácsadói szolgáltatások.
A Terraparkot azért választottuk, mert szerettünk volna Buda
pesthez közel nyugodt irodai környezetet biztosítani a fejlesztőinknek, amelyet azt gondolom meg is találtunk.

Figyelmükbe szeretném még ajánlani a legújabb fejlesztésünket, mert számos lehetőséget rejt magában és ha van rá igény, szívesen biztosítunk hozzáférést a Terrapark bérlői és a budaörsiek számára is egy közös együttműködés keretében. A megoldás segítségével lehetőségünk van magyar nyelven tetszőleges kérdést feltenni egy általunk meghatározott tudástárnak.
A tudástárban a doku
mentumokat a felhasználó feltölti, és már lehet is kérdezni. Fontos, hogy ez nem egy kereső program, hanem megérti a tartalmat és a kérdező saját stílusában válaszol a feltett kérdésekre. Tehát az alkalmazásban a személyiség, hangulat, stílus szabályozható, tetszőlegesen beállítható.
Akinek felkeltettük az érdeklődését, keressen engem,
készséggel állok rendelkezésre bármelyik elérhetőségemen. Boa László: tel.: +36-20-823-5412, e-mail: laszlo.boa@bowman-architect.com

ÉS AKIK HOSSZABBÍTOTTAK, ILLETVE BŐVÜLTEK:
NAOS Hungary Kft.
D2 épület 193 m2
Homlok Építő Zrt.
D9 épület 509 m2
Magyar Innováció és Hatékonyság
Nonprofit Kft. D10 épület 61 m2
S&T Consulting Hungary Kft.
C tömb 103 m2
Honda Motor Europe
D2/D3 épület 296 m2
Freudenberg Performance Materials B. V. k
orábban Low&Bonar Hungary Kft., D3 épület 170 m2
Petes-Vill Kft.
D12 épület 24 m2
Globalbrands CEE Kft.
C tömb 224 m2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here