“Öt Jo-krimi” – könyvbemutató volt a PostART-on

0
1519

Győrfi Andrást eddig festőművészként ismerhették meg olvasóink, ám kiderült, hogy írni is tud. És nemcsak remek posztokat a blogjára, amit azért követői már tudtak, hanem regényt. Az „Öt Jo-krimi” országos bemutatója tegnap este érkezett meg Budaörsre a PostArtra, ahol egyébként néhány hónapja a festő műhelyt bérel.  S ahol tavaly ilyenkor a nagyteremben a kiállítása nyílt meg.

A regényben „Jo, a már nem éppen fiatal rendőrnyomozó egy tengerparti városban üldözi a rosszfiúkat, miközben titkon próbál festőként érvényesülni, ami nem igazán megy neki. A sors furcsa fintoraként sorozatosan olyan ügyek kerülnek eléje, amelyek valamilyen szinten a művészekkel vagy műveikkel kapcsolatosak. Így naponta szembesül pislákoló tehetségének kilátástalanságával, az imádott és elérhetetlen világ talmi voltával. Társa, a meglehetősen faragatlan, folyton-folyvást élcelődő Sean azonban éppen az ő ellentéte. Csak az italnak, a nőknek, no és persze a munkájának él. Kettejük párosa azonban mindenen átverekszi magát, közben akarva-akaratlanul hozzájárulva Jo vágyainak teljesüléséhez. Jo valójában egy festőnek készülő, de önmagával meghasonlott, az életbe egyáltalán nem kapaszkodó nyomozó élettörténetének néhány kiragadott fejezete. Jo talán lehetne maga az író is, aki valójában festő, de pályájában fontos szerepet játszott az a három év, melyet a rendőrség nyomozó osztályán töltött. Több mint krimi. Ez művészet” – írta róla Port.hu.

Tegnap a PostART szalojában Szabó Kimmel Tamás beszélgetett a szerzővel, így megtudtuk, hogy életében volt egy időszak, amikor a sértettek elbeszélése alapján  fantomrajzokat készített az elkövetőkről a rendőrségnek. Ekkor került először kapcsolatba a „krimivel”, de persze nem lett belőle azonnal krimiíró. Ehhez a történetnek meg kellett benne érnie.

A bemutatón természetesen vásárolni is lehetett a könyvből, amit a vásárlók dedikálva, sőt, akik előjegyeztették igényüket, kis rajzzal kaptak meg.  

Fotó forrása: Győrfi Facebook oldala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here