„Örökbefogadott” tűzoltónk Fejérné Hodut Éva

0
97

A múlt héten örökbe lehetett fogadni egy évre a Budaörs Városi Önkéntes Közhasznú Tűzoltó Egyesület egy-egy tagját, majd szombaton délután – a kedvezőtlen időjárás ellenére – egy nagyon kellemes nyílt napon ki lehetett próbálni a tűzoltó felszereléseket. Illetve azok, akik támogatták az egyesületet, erről ekkor vehették át az okleveleiket.

Az örökbefogadási akcióból összesen 491 200 Ft folyt be, az adó 1% felajánlásokból pedig 588 795 Ft, így összesen 1 079 995 Ft támogatást kaptak a budaörsi tűzoltók a lakosságtól – tudtuk meg az akciót szervező Májer Marcinka Emesétől.

Az örökbefogadók között vannak magánszemélyek és civilszervezetek, intézmények, illetve lapunk is örökbefogadott egy tűzoltólányt. Aki nem más, mint Fejérné Hodut Éva.

A tűzoltóság édesapám, Hodut János révén gyermekkorom óta része az életemnek, mondhatni örök szerelem” – mondta Éva a Budaörsi Naplónak válaszolva.

„Beosztott tűzoltóként 15 éve vagyok a városi önkéntes tűzoltóság tagja. Az elmúlt másfél évtizedben számos káreset – tűzeset és műszaki mentés – felszámolásában működtem közre. Az évek során többek között részt vettem árvízi védekezéseknél, 2013-ban a rendkívüli hóhelyzetnél, a 2017-es budaörsi gyógyszerraktár tűznél, illetve járási mentőcsoport gyakorlatokon, az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyeken állomásvezetői feladatokat rendszeresen láttam el, mindemellett az ifjúságnevelésből is kiveszem a részem. Az önkéntesség keretében a vonulások során a gyakorlatban kamatoztathatom a tudomásom és megtehetem azt, amit a tűzvédelmi irodai munkavégzésem során nem. A gyermekem születése óta sajnos nem tudom olyan intenzíven kivenni a részem az egyesület életében mint korábban, de ha tudok rá időt szakítani, akkor benézek a laktanyába. Idén például gyakorlatokon és családi háztűz oltásában vettem részt, illetve a gyermekeknek szervezett programok lebonyolításába csatlakoztam.”

Fotó: oklevél Borhegyi Éva, archív Májer MSE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here