Nyolcvanéves tapasztalat áll a HP termékei mögött

0
517

Ami a nyomtatókat illeti, a HP, mint brand csúcsminőséget képvisel. Ehhez természetesen hatalmas szakértelemre van szükség, az amerikai cég pedig nincs is híján a tapasztalatnak: 1939 óta vannak jelen a piacon.

Hewlett-Packard vagy Packard-Hewlett?

Aki meglátja a korábban Hewlett-Packard, 2015 óta viszont HP Inc. néven futó vállalat 1939-es alapítási dátumát, meglepődhet. A brand elsősorban a számítógépek és a nyomtatók piacán számít világszerte ismertnek és elismertnek, ezekről azonban nyolcvan éve még csak nem hallott senki. A HP múltja így természetesen kalandosnak mondható. A céget Bill Hewlett és Dave Packard alapította, innen az elnevezés, ami egyébként könnyen lehetett volna Packard-Hewlett is, sokat gondolkoztak ugyanis a két verzió között – végül egy pénzfeldobás döntött. A székhely már a kezdeteknél a kaliforniai Palo Alto volt, ez azóta sem változott. Itt készülnek az olyan kiváló minőségű termékeik, mint például a HP 912 patron.

Számítógépek, nyomtatók, innovatív megoldások

Visszatérve az eredeti gondolathoz, eleinte nem számítástechnikával foglalkoztak, de már ekkor szerették az innovatív fejlesztéseket. Első sikerprojektjük a precíziós audio oszcillátor volt, ebből kitalálható, hogy mindig az újszerű megoldásokra törekedtek. Egyetlen olyan elektronikai alaptermék sincs, amelyet olyan sokáig gyártottak, mint ezt az eszközt. A profiljuk napjainkra átalakult, leginkább a számítógépek, a nyomtatók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők piacán meghatározó szereplők. Ide tartozik többek között a HP OFFICEJET 8013 patron gyártása is. Érdekesség, hogy szponzorként a sportban is megjelentek: támogatták a Tottenham futballistáit, illetve a Forma–1-ben a BMW Williams és a Renault csapatát.

Új „játszótér” a 3D nyomtatás

Említettük a nagy változást, amit a 2015-ös év hozott, ekkor alakították át a cég működését azzal, hogy leválasztották vállalati termékek, valamint a szolgáltatások részlegét, üzletágát. Az így megmaradt HP Inc. leginkább amerikai multinacionális informatikai vállalatként beazonosítható, amely a világ második legnagyobb PC-gyártója, és amely továbbra is törekszik az innovációra, így 3D nyomtatási megoldásokat fejleszt.

 Fotó:Piyawat Nandeenopparit / Shutterstock.com

(Fizetett PR cikk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here