Nyílt nap volt Andi kozmetikájában

0
1142

Az egyik ágyon az ultrahangot, a másikon ledmaszkot, egy benti helyiségben az úgynevezett popsivákuumot tesztelték a hölgyek a budaörsi High Care kozmetikában. Koókné Bordás Andrea évente kétszer tart nyílt napot, amikor mindent ki lehet próbálni és minden termék és szolgáltatás árából 20 százalék kedvezményt kapnak a vendégek. A tavaszi idén most szombaton volt.

Félórás próbakezelésekre érkeztek sorban a főként 40-50 év feletti hölgyek április közepén szombaton a budaörsi High Care kozmetikába a Kálvária utca 12-be. Azt, hogy ki, milyen kényeztetést kapjon Koókné Bordás Andrea, a kozmetikai szalon vezetője ilyenkor maga dönti el. Évente két alkalommal szokott nyílt napot tartani – meséli munkatársunknak –, hiszen tavasszal a téli hideg, ősszel pedig a nyári napsütés okozta károkat kell helyreállítani a bőrünkön. A nyílt napok – mint amilyen ez a mostani – célja egyrészt a visszajáró vendégekkel egy kis plusz törődés, mert máskor kezelések közben nem igazán van idő velük gyógyteázgatni, beszélgetni, mint most.

Másrészt új vendégek bevonzása azzal, hogy miután Andrea szóban bemutatja nekik a lehetséges kezeléseket, egyet-egyet ki is lehet próbálni. Most például az egyik ágyon az ultrahangot, a másikon a ledmaszkot és egy benti helyiségben az úgynevezett popsivákuumot tesztelik a hölgyek. Majd a nap végén Andrea mindig akkor elégedett, ha az új előjegyzésekkel megtelik a naptára, és több fogyott a saját bőrápoló és testregeneráló készítményekből, mint egyébként. Ekkor és csak ekkor ugyanis minden termékből és szolgáltatásból 20 százalékos kedvezménnyel lehet vásárolni.

Fagyöngy és kaviár koncentrátum van benne, ami a bőr immunrendszerét regenerálja és hidratál, és van benne egy kis hiarulonsav, ami a bőr alkotó része, de idővel csökken a mennyisége és pótolni kell, mert ez felel a bőr láthatatlan párologtatásáért. Ennek a bedolgozásával feszesítjük a bőrt” – magyarázza Andrea, hogy éppen mit és miért masszíroz Gyöngyvér arcbőrébe. Aki pedig kérésünkre elmesélte, hogy félévenként jön el ide, de akkor másfél hónapig rendszeresen jár, és mindig a szakemberre bízza, hogy milyen kúrát ajánl a számára. Két kúra között pedig otthon használja az itt vásárolt krémeket, amelyek – ahogy Andrea fogalmazott – „a kozmetikus meghosszabbított kezei”. Gyöngyvér bőrét az arc és nyakrészén felületi vízhiány jellemzi, a szemhéja környékén egy mélyrétegi vízhiány van kialakulóban, ezért a víz pótlásához szükséges hatóanyagot Andrea magasnyomáson elporlasztva juttatja be a bőr mélyebb rétegeibe.

„Judit arcát, akinek vízálló spirál van a szemén, egy aloe veraval átitatott kis koronggal tisztítom le és készítem elő a további kezelésre. Eufrázia hatóanyag is van benne, ami szemnyugtató gyógynövény. A korongot megfordítva a lemosás után rögtön visszahidratálom a bőrt. Ezt a korongot főként azok szeretik, akik sokat utaznak és a megszokott krémekkel macerás számukra az arclemosás” – ülünk át Andreával a következő vendéghez. Judit utána egy ionizált oxigénkezelést is kap, mert a gép erre is képes, amit a kozmetikus elsősorban azért alkalmaz, hogy elporlasztva minél mélyebben juttasson be páciense bőrébe egy enzimet, amiben fermentált baktérium és egy kis alkohol van. Ezzel szedi le a felső szaruréteget és zsírtalanít.

Ági a tű nélküli mezoterápiát próbálja ki, aminek az a lényege, hogy galvánárammal nem a sejt közé, mint például az ultrahangnál, hanem még mélyebbre, egészen a sejtmagig juttatja a kozmetikus az újabb, a bőrt gyógyító és tápláló ampullákból a hatóanyagokat, kollagént, aminosavat, hilauronsavat. „Csak enyhe csipkedést érzek, egyáltalán nem kellemetlen” – osztja meg velünk a vendég.

A riporthoz szerettem volna egy előtte és utána fotót is készíteni a nyílt napon résztvevőkről, de a szakember megmosolyog: „ezek nem csodaszerek, a regenerálódáshoz a bőrnek idő kell.

S persze ahhoz is idő kell, hogy valaki olyan alapos tudással bírjon a bőrről, mint Koókné Bordás Andrea, aki  25 évvel ezelőtt szerzett kozmetikusi képesítést majd lett mesterkozmetikus, és 15 éve talált rá a High Care franchise hálózatra, amelynek Budaörsön kizárólagossággal rendelkező tagja. „Akkoriban nőtt meg az igény a testkezelésekre és ehhez kerestem jó termékeket. De merem állítani, hogy a High Care ma is az egyetlen a piacon, amelyiknek komplex minőségi kínálata van arc- és testkezelésre” – szögezi le.

A nyílt napokon a fentieken túl általában egy-egy újdonságot is megismerhetnek az érdeklődők. Most a hóalgára vártak – mondta Andrea , és a lapunkban is hirdetett plazma kezelés szintén egy új, „nagyon szuper dolog; egy nagyon kellemes, egy órás, hűsítő kezelés, amit főként akkor értékelnek majd a vendégek, amikor bejön a nyári meleg. Ennél a kezelésnél ugyanis senki nem érzi zsírosnak az arcát vagy a testét, nincs tőle fényes hatás, nem válthat ki semmilyen irritációt, de mégis hatékonyan tápláljuk a bőrt” – tudtuk meg.

A kezeléshez szükséges berendezés azonban korántsem olcsó, ahogy a Kálvária utcai kozmetikában található további egyéb, cikkünkben már említett eszközök is komoly befektetések. Andrea egyelőre nem is merte kiszámolni, hogy vajon hány vendég után és mennyi idő alatt térülnek meg – feleli kérdésünkre –, de a sikeres nyílt nap után aligha kell emiatt aggódnia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here