Nyár vége felé olcsó a paprika, így most a jól ismert lecsó helyett egy régi elfelejtett ízt javaslok. Ez a recept Gyöngyösről származik, a nagymamám egyik régi receptje. Egyszerűsége ellenére nagyon finom étel.
Hozzávalók (4 főre):
- 6-8 lecsópaprika
- 1 kg sertés darálthús
- 2 csomag gyors rizs
- pirospaprika
- só vagy vegeta
- őrölt bors
- 1 nagy tejföl
- olaj
Elkészítés:
A rizst külön megfőzzük. A darálthúst kevés olajon megpároljuk, fűszerezzük, majd a rizzsel összekeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük a paprikákba. Jénai tálba helyezzük őket, köréje rakjuk a maradék tölteléket és rárakjuk a tejfölt. Előmelegített sütőben 220°C-on megsütjük. Addig sütjük, amíg villával ellenőrizve elég puha nem lesz a paprika.
Jó étvágyat kívánunk!
Kótányné Tóth Éva és (fotó) Kótány Katica