Home Online Újság Sport Női asztalitenisz: győzelem az idény első európai kupameccsén

Női asztalitenisz: győzelem az idény első európai kupameccsén

0
79
Madarász Dóra visszavágott Tatiana Kukulkovának az Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

A Budaörsi SC női csapata győzött az idény első európai kupameccsén az asztalitenisz Bajnokok Ligája 1. csoportkörében.

A hét végén az asztaliteniszezőknél is beindul az európai kupanagyüzem, a magyar csapatok közül a férfiaknál a PTE PEAC, Kalo-Méh a nőknél pedig az SH-ITB Budaörsi SC szerepel a Bajnokok Ligája 1. csoportkörében, előbbi Csehországban, utóbbi pedig Horvátországban áll asztalhoz. Pénteken a különleges idényt kezdő budaörsiek – a klub 2024-ben ünnepli fennállásának századik évfordulóját, miközben az asztaliteniszezők sorozatban 21. alkalommal szerepelnek a nemzetközi kupában – mutatkoztak be, mégpedig nagyszerűen, a cseh HB Ostrov elleni 3:0-s győzelemmel.

Madarász Dóra visszavágott Tatiana Kukulkovának az Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a cseh együttesben légiósként szerepelt az a szlovák Tatiana Kukulková, aki a nemrégiben befejeződő malmői Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében asztalhoz állt a mieink ellen, s 3:1-es szlovák sikerrel végződő összecsapáson négy játszmában legyőzte Madarász Dórát. A visszavágásra nem kellett sokat várni, ezúttal a magyar játékos volt a jobb, a rövidített játszmában esélyt sem adott ellenfelének.

A Budaörsi SC szombaton két mérkőzéssel folytatja szereplését, a PTE PEAC-nak pedig Dubrovnikban lesz ugyancsak két fellépése.

NŐI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA, 1. CSOPORTKÖR
B-CSOPORT (MORAVSKY KRUMLOV)
Budaörsi SC–HB Ostrov (cseh) 3:0

Madarász Dóra–Kukulková 3:2 (–10, 7, –8, 9, 6:0)
Póta Georgina–Blasková 3:0 (7, 8, 14)
Fazekas Mária–Poláková 3:0 (10, 7, 8)

Forrás: nemzetisport.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here