Nincs vírusos beteg a budaörsi idősotthonban – frissített cikk!

0
812

Végre megérkeztek a teszteredmények a (…) budaörsi idősotthonból. Van értelme a tömeges tesztelésnek, ez most is bebizonyosodott. Örülök, hogy segíthettünk” – írta tegnap közösségi oldalán Dobrev Klára (DK) az Európai Unió parlamenti képviselője. A DK ugyanis saját költségén teszteltette az itt élő és dolgozó mintegy 80 embert.

A csatolt videóban Dobrev elmondása szerint egy emberről derült ki, hogy a tesztje szerint átesett már a koronavírus fertőzésen, és mint az idősek otthona főnővérétől ma reggel megtudtuk, egy konyhai dolgozó volt érintett. De ő is régebben esett át a fertőzésen, így már nem vírushordozó. S csupán a biztonság kedvéért végeznek rajta majd egy újabb tesztet, de a videóban elhangzottakkal ellentétben ezért nem kellett karanténba vonulnia. A többiek tesztje azonban (amit vénás vérvétellel készítettek) negatív lett, tehát ahogy a politikus fogalmazott ők „megnyugodhattak”. S még egy pontosítás: az otthont nem az Oltalom Egyesület tartja fent, ahogy az a videóban elhangzik, hanem a budaörsi önkormányzaté, amely pályázattal választotta ki az üzemeltető Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget.

Szerkesztőségünk ezúton kér elnézést a tegnapi, a videó alapján írt cikkünkben található pontatlanságokért olvasóinktól!

A videó ITT tekinthető meg.

Fotó: archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here